Merhabalar, bir sorunumdan ve çözüm arayışımdan bahsedeceğim.

Annemiz, bundan 3 ay öncesine kadar 5 yıldır spa&terapi masajları sektöründe çalışıyordu ve müşteri potansiyeli boldu.
3 ay öncesinde ise kanser teşhisi koyulduğu için, artık çalışamayacağından dolayı ona bir salon açtık ve sadece başında duracaktı, müdür ilgilenecekti.
Bu süreçte ise hastaneye git-gel yapmaktan salonla ilgilenme fırsatı bulamadık ve personelde başında durmadığımız için lakayıt tavırlar sergileyip müşterilerimizden şikayet almamıza sebep olunca çıkardık ve devren satılık ilanı verdik.
İşleyen, açık bir yer olmadığı için de haliyle devredemedik.

Salonda ilgilenememe sebeplerimizden bir diğeri ise, benim özel bir firmada çalışıyor olmam. Çalıştığım firmada yaptığım işle aldığım eğitim doğru orantılı değil. Bana ve iş tanımıma dahil edilen tüm her şeyi yapmama rağmen, çok fazla görev düşmediği için
boş oturuyor gibi görünüyorum bu da haliyle patronların tepkisini çekti, üstümdeki insanlar bana durumu anlatıp bir çözüm önerisinde bulunmak yerine patronlara şikayette bulundu, bir ay boyunca ikinci bir şans verildi daha enerjik ve daha aktif olmam için. Ben de yapamayacağım bir şey değil, ama haksızlığa uğradığımı düşündükçe motivasyonum düşüyor. İdari kadroda asistan olarak çalışıyorum ve asistanı olduğum kadın bana bir şeyler katamıyor, öğretemiyor. Yapacağım işin yazılım/programı pahalı olduğu için bana eğitimini aldırıp öğretmek yerine ayak işlerini, excel işlerini yaptırıyorlar ve haliyle ilerlemem ve kendimi geliştirmem de zorlaşıyor.

İstifa edip, bu salonu işletmeyi düşünüyorum ama çok kararsızım.
Maddi açıdan bakacak olursak, kendi işimde bir ayda aldığım maaşı, bu salonu işletirken neredeyse 4-5 günde kazanıyorduk.
Ama spa&masaj sektörü de riskli ve prosedürleri çok olduğu için tereddütteyim.

Siz olsanız ne yapardınız?
Bir çare arıyorum, biraz da içimi dökmek istedim açıkçası.
Okuyan okumayan, cevap yazan yazmayan herkese şimdiden teşekkürler.