sedatt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, anlaşamamazlik ve eşimin evi terketmesi sonucu boşanmaya karar verdim. Evlilik öncesi kredi ile alip halen kredi ödemeye devam ettiğim bir evim var. Boşanmis kisiler tecrübelerini paylaşirsa evi bankadaki parayi eşyalari kaptirmadan boşanmak istiyorum. Hakaret, aldatma, şiddet, parasiz birakma gibi durumlar olmadi. Ama ailesi mahkemede dayak falan attiğimi aldattigimi söylicekmiş. Bu suclamalar için ellerinde asla kanit yok. Avukatla görustum ama avukata gore hersey güllük gülistanlik, hiç bisey kaybetmeden bosarim seni diyor. Daha öncede bi davamda baska bir avukatta benzer seyleri soyledi ama hakli oldugum halde davayi kaybettim maddi zarar oldu. O yuzden avukattan cok tecrubeli kişileri dinlemek isterim. Teşekkürler.
Yorumları okumadan cevap veriyorum;

Benzeri şekilde boşanma geçti başımdan. Tam 7 şahit çıkarttım, eski eşim 2si kardeşi olmak üzere 3 şahit çıkarttı. 3. şahit komşumuz ve yalan şahitlik yaptığını hakim iki soruda çözdü ve dışarı çıkarttı. Annem ölüm döşeğindeyken geldi oğlumla ve "cocuğuna bakmak zorunda değilim" diyerek kardeşinin yanına gitti (ses kaydını kanıt olarak kabul etmedi hakim neymiş gizliliğe saygı). Sonra terminaleden oğlumla eve döndüm herkes şaşırdı ailemden hiçbiri bana inanmadı, açtım ses kaydını herkesin ağzını açık bıraktım. Sonra 3 yaşındaki oğluma 1 yıl tek başıma baktım, sabah kreş servisine bırakıyordum akşam işten dönüp alıyordum. Astım başlangıcı vardı ve ciddi bir tedaviye girdik. (uzatmayayım).

Sosyal Hizmetlerden adam geldi, evimi gördü kreşteki müdüreyi ve öğretmenleri dinledi, ufaklığı yerinde gördü. Bana tek soru sordu "Eğer çocuğu istiyorsan kesinlikle size vereceğim" (öncesinde anne ile konuşmuş sonra söyledi). Ben birkaç pedagog ve psikologla görüşmüştüm doğrusu anne yanı diye raporu o şekilde düzenlettirdim.

Eski eşime bir kez elimi kaldırmadım, hakaret etmedim, küfür etmedim, aldatmadım, içkim sigaram yoktur. Tek sorun çok çalışmam (İstanbul'da tek başına aile geçindirmek ne demek yaşayan bilir). Sonra ne oldu Ramazan ayının 2. günü evi terketti gitti ve bunu mahkemede ispatladım.

Buraya kadar her şey benim tarafımda (mı)...

Son mahkemeye çıktığımızda aynen şu durum oldu. (önceki mahkemelerde tüm şahitler dinlendi bu arada). Hakim bana döndü ve dedi ki "eşit kusurlusunuz" Yemin ederim şok oldum. Nasıl eşit kusur benim bu boşanmada hiçbir kusurum yok, evi terkeden o, altınları parayı alan o, çocuğu benden kaçıran sonrasında bana bırakan o ama kusur eşit.

Avukat kuzenimdi. Bana eğildi ve "itiraz etme anlatırım" dedi ve mahkeme nafakasız sonuçlandı. Sonrasında yargıtaydan dönerek 450 lira nafakaya hüküm verildi o ayrı.

Dışarı çıktık ve hakim olabilecek ama şark görevini yapmamak için avukat olan kuzenim aynen şunu söyledi "Başarılı bir duruşmaydı. Her ne olursa olsun kanunla kadın tarafını tutar (bu arada kuzenimde kadın), Eşit kusurlu demek 100 duruşmadan 1 tanesinde oluyormuş o da zar zor"

Özetle, kadının söylediği hakimin gözünde 100 şahitli söz, senin söylediğini dinlemiyor bile. (bu arada erkek olduğunu düşünerek yazdım).

Bu durum çok istismar edildi, defalarca birçok hukuk forumunda bu konuyu en sağlam avukatlarla da tartıştım. Yasa da büyük bir açık var. Kadınların işine gelince hep eşitiz ama boşanınca yoksulluğa düştü gerekçesiyle ömür boyu nafaka. Nafakayı ödemediğinde 3 ay hapis, çıkıyorsun gene bu 3 ay dahil nafaka borcu devam, böyle kanun mu olur.

Allah kolaylık versin. Sana tavsiyem boşanma. Evi terkettiyse şahitlik yapabilecek birisiyle tutanak tut. Polise şikayette bulun, eşim evi terk etti nerede olduğunu bilmiyorum diye ifade ver orada tutulan zaptı da al. Sonra bekle, boşanma davasını bırak o açsın. Sen açarsan sıkıntı.

Çekişmeli boşanmalarda durumun çok çok çok zor. Anlaşmaya gitmeye çalış. Evi teklif et, al evi anlaşmalı boşanalım de. İlerde büyük sıkıntı çekersin, ev dediğin yine alınır ama bu nafaka başının belası.

Daha farklı da soru soracaksan özelden devam edebiliriz. Allah kolaylık versin.