Peşin belirteyim bu konu bir üye hakkında ŞİKAYET konusu değildir.
Sadece canım sıkıldı yazmak istedim... Bu nedenle üye adı vs. sormayın.
Olay şu:
Çarşamba günü daha önce R10 aracılığı ile tanışıp skype üzerinden konuştuğum biri ile perşembe günü görüşme ayarladık. Daha önce ilan verdiğim web sitesi yaptırma işi hakkında konuşacak, verdiği teklifi değerlendirecektik.
Arkadaşa perşembe 5-6 gibi buluşalım dedim. ok dedi.
Bu benim aklımda 5 olarak kalmış ve o saatte buluşalım dediğim yere geldim, kendisine mesaj attım.
sonra saati 5-6 gibi kararlaştırdığımızı hatırladım. ve acele etmeyeyim diyerek kendi halimde takılmaya başladım.
saat 5,30'a kadar arkadaştan herhangi bir ses çıkmayınca, aradım. açmadı.
belki kendisini 6'ya göre ayarlamıştır diye düşünerek beklemeye başladım.
sonra 6'gibi aradı "hocam bi işim çıktı yarım saat, 40 dakikaya kadar gelirim" dedi.
ok dedim. beklemeye devam ettim... ta ki saat yediyi geçip de bu arkadaştan herhangi bir mesaj vs. gelmeyene kadar.
saat yediyi geçerken ne bir haber ne bir mesaj gelmediği için kendisine geç kaldığını ima eden bir mesaj attığımda bu sefer "hocam 10 dakikaya oradayım" diye mesaj attı.
"yarım saat, 40 dakikaya kadar gelirim" dediği zaman saat 6 ise bu kişi 6.30-6.40 gibi gelmeli diye düşünürsünüz. ama saat 7'yi 10 geçe attığı mesajda (ki onu da ben sorduğum için atıyor) hala 10 dakika sonrasına erteliyor. yani 40 dakikaya bir 40 dakika daha ekliyor!
ben de tüm bunlar üzerine "gitmem gerek" diye mesaj attım.
arkadaşın cevabı iş ahlakı noktasında yerlerde sürünüyordu:
"siz bilirsiniz"