Sevgili dostum sen daha konuyu anlamamışsın maalesef halen benim sitelerimde etkilendi diyorsun ve daha tanımadan bilmeden etmeden backlinkleri alıyorsunuz, makalelerle dolduruyorsunuz diyorsunuz..Hepimiz üç beş kazanma derdindeyiz senin belki durumun cok iyi olabilir sana bu durum koymaya bilir ama bizleri etkiliyor maalesef..O yüzden de konuyu açan arkadaş haklı olarak açmış.Bu sadece şuanlık olan tablo 2-3 sene sonra tüm sektörlerde böyle olacak insanlar siteye girmeden açıklamaları okuyacak sadece zaten pastayı genelde ilk 3 sıra yiyor..Google Mühendislerine, Googleya laf söyletmiyorsun anladım da insanlarında doğru tepkilerine bence saygı duy..Herkesin şartları senle aynı olmak zorunda değil sen rahat adamsındır üç beş koymaz sana dünya kadar siten vardır ciddi paralar kazanıyorsundur diğer adam emek verip site açmştır ayda 500-1000 zor kazanıyordur..
Bu seoluk bir durum değil bir siteyi geçmeye uğraşmıyoruz bahsettiğimiz durum farklı.Hatta bazı kelimelerde hiç site adı bile yazmıyor.Google kendi tekelini oluşturdu ve oluşturmaya da devam ediyor.
Ben Google'ı savunmuyorum. Ben de webmaster'ım ve sitelerim var. Fakat burada Google'ın getirdiği bir güncellemede Google'ı sorgulamak yanlış. Adamlar bir güncelleme getirmiş neden getirmiş ne yapmak lazım diye bakmak gerekirken biz ne yapıyoruz, olur mu böyle güncelleme, battık bittik diye isyan ediyoruz. Yıkıcı değil yapıcı olalım. Sonuç itibariyle maalesef Google'a MECBURUZ. Mecbur olduğumuz sürece de ne yapıyorlarsa ayak uydurmak zorundayız.
Önceki mesajımda yazdım tekrar yazayım. Google'ın bunu yapmasının amacı kısa bir bilgi arayan kişileri spam sitelerle boğuşmasını engellemektir. Çünkü fb-gs maç saati hakkında 1000 kelime spam dolu haber siteleri malüple ediyorlar bu durumu. Hal böyle olunca Google böyle bir önlem alıyor. Ha böyle mi olmalı bu durum. Tabii ki hayır. Ama o zaman sağlam bir güncelleme ile şu news kayıtlı sitelere bir çeki düzen verilecek. Ya da o kısa bilgileri aldığı sitelere gösterim başı öldürmeyecek şekilde bir ödeme yapacak.