Hocam öncelikle kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilsin. Özelin sende kalsın, kimseye anlatma.
Yazık veya kınayanları ise hiç umursama. Hayatlarında yaşamamış oldukları tecrübeleri ile dışarıdan yorum yapmak kolay geliyor insanlara.
Bazı arkadaşlar güzel yorumlarda bulunmuş. Örnek videolar, örnek mahkeme sonuçlarını araştırmaya bak. Ve mümkünse de birden fazla avukat ile görüş.
Hele bir de sitede bu işlere bakan avukatlar var ise asıl onlar yorum yapar ise daha faydalı olur. Gerisini pek sallama.
Allah kolaylık versin, kolay değil.
Adam gelmiş burada bir konu hakkında yardım ve bilgi rica ediyor. Bazıları kalkmış akıl veriyor. Size ne adamın neyi kurtarmak istemesinden? Yahu tahsili bile olmayan insanların akıl verdiği zamanda yaşamakla hangi günahın bedelini ödüyoruz acaba.
Hocam inşallah tüm kararlar lehinize sonuçlanır. Elbet bilen vardır yazar size.
Öncelikle şu konuda anlaşalım, kredi ile aldığım bir evim var diyemezsin. Eşyalar da senin değil. Bankadaki para da senin değil.
Anlaşmalı boşanmayacaksanız evlilik boyunca oluşan tüm birikimin yarısına ortak olur eşin.
Ve çalışmıyorsa ayrıca nafaka ödersin. Ama devlet memuru ise, ya da kendine yetecek iyi bir maaşı varsa nafakaya gerek olmaz.
Karşı taraf tazminat alabilmek için seni suçlu göstermeye çalışacak.
İspat yok diyemezsin, bu tarz şeyler ispatla değil şahit ile ileri sürülüyor.
Çıkar çevrenizden birileri yalancı şahitlik yapar sorun yaşarsın.
Eve de (hem borcuna hem bedeline), evlendikten sonra aldıysan arabana da, ve bankadaki parana da ortak.
Hakim seni kusurlu bulursa tazminata da hükmedebilir.
Maalesef evlenirken herşey çok güzel ama boşanırken çok ahlaksızlaşıyor insanlar.
Eşinin aklına gelmese de çevresinden daha çok para koparması için yalancı şahit bulacak, akıl verecek iftira atacak insanlar çıkacaktır.
Ben eşimle gayet medeni boşandım, ama bana açıkça anlattı arkadaşlarının onu aldattığımı söyleyerek tazminat istemesini söylediklerini.
Şimdi sen de ben çalıştım herşeyin parasını ben ödedim, mal kaptırmak istemiyorum gibi bir fikir oluşabilir.
Sen çalıştın ama gelir aileye yazılır. Ve aile bölünürken gelir de bölünür.
Mesela evlenmeden önce baban sana bir ev verdi. Bu ev ayrılırken bölünmez. Sen de kalır.
Ama sen evliyken o evi satıp üzerine para koyup yeni bir ev aldın mı o yeni evden hak sahibi olur eşin.
Ya da evlenmeden önce bankada 100 bin liran vardı. Evlendikten sonra 200 bin oldu. Sonraki 100 binde eşinin hak iddia etme şansı var.
Bu işi avukatları görüştürüp anlaşma ile çözdürmeye çalış.
Yoksa mahkemede bir birine iftira başlıyor ve çok çirkinleşiliyor.
Bu arada çocuk var mı diye hiç sormadım.
Çocuk varsa bir de çocuk için nafaka isteyecekler.
Cok tesekkurler arkadaslar. Gönül isterki bu duruma düsmeseydim ama olan oldu. Avukatla gorustum hersey senindir tazminat ödemezsin diyorda o alacagi 9bine bakar.