2014-2019 vergi borcu tahsil edilebilir. 5 yıl geriye dönük tüm vergileri devlet isteyecektir ki, istemiştir. Sen işleme girilmemiş beyandan bahsediyorsun, ben ise yakalanmış kişilerin borcundan farklı şeyler önce anlayalım, sonra konuşalım.
2013 ve gerisini devlet mevzuat gereği zaten talep edememektedir. Ancak
2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018'den kim çağrılırsa 50 yıl sonrada o borç duracaktır, silinemez. Vergi borcu çocuklarına miras kalır.
Silinir diyen varsa mevzuatı getirsin, işkembeyi görelim. Hani bulamazsa ben gerçekleri getirdim, aşağıda bakalım

Vergi dairelerinde her yıl 5 yıllık zamanaşımı taraması yapılır ve zaman aşımına uğrayacak borçlular adına (borçlu kendisi ödemiş gibi) küçük meblağlarda para yatırılır ve zaman aşımıda kesilir ve vergi borçları hiç bir şekilde zaman aşımına uğramaz Ancak bunu çok tartıştı ne kadar yasal ve ne kadar hukuka aykırı ama vergi dairesi bunu yapıyor. Böylelikle hiçbir zaman dosyanız zaman aşımına giremiyor, yakın çevremde 2003 yılında iflas etmiş bir şirketin vergi borcu bulunuyor ve devlet memurları dosya düşmemesi için onun adına 1 tl yatırıyor, ve dosya devam ediyor.
Yaşanmış gerçekler yukarıda.
Kısacası devlet vergi konusunda 5 yılı dolduranı silerim derse de, boşadır. Uygulaması yoktur. Elinize tebligat gelirse 5 yıl yeniden başlar, tebligatı almazsın bak ne demiş vatandaş ilçemin yerel gazetesine ilan verdiler almamanda çare değil, memur 1 tl hesabınıza yatırır dosya devam eder. Çocuğunuz sizi reddi miras etmezse çocuğunuza geçer, daha neler neler..
Vergi borcu yapılandırılabilir ancak silinemez. Yapılacak tek iş, devlet ile uzlaşmak ve ödemektir. Yada çöpsüz üzüm misali evlenmeden, çocuk sahibi olmadan adına hiçbir mülk olmadan yaşamak..
Bana işkembe diyen arkadaşa selamlar buda sana ders olsun önce bilgi sahibi olalım, sonra fikir sahibi