Bazu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senin bu yazdıkların 5 sene önceki seo'da kaldı. Muzun kalorisinin kaç olduğunu söylemek için makale yazmaya gerek yok. Yazıyorsan işte çöp ve spam makale oluyor. Google da bu durumu düzeltmek için zaten bu bilgiyi kendi veriyor. Son 2 senede yapılan tüm Google güncellemelerinde UX üzerinde duruluyor. Makale isteyen konular ayrıdır. Ben yaptığım bir aramada makale görmek istiyorsam zaten Google bu sonuçları göstermiyor. Muzun kalorisiyle ilgili sayfalar dolusu makale yazılmaz. Yazılırsa spam oluyor. Makale odaklı SEO'yu unutun artık. Net ve gerçek bilgi sonucunda UX performansına bakıyor Google.

Ayrıca herkes Google bizi bu sonuçlarla öldürüyor yazmış. Neden öldürsün ? Bu arama sonucunda Google'ın eline geçen bir şey yok. Arama zaten Google'dan yapılmış. Google istediğini almış, sonucu vermeyip siteye de yönlendirir arayan kişiyi. Yine eline bişi geçmez. Binlerce Google Mühendisinin bu kadar basit bir şeyi düşünmeyeceğini mi sanıyorsunuz. Bu arama sonucu çoğunlukla %90 oranda sayısal sonuç verecek arama sonuçlarında çıkar. Google sizden UX (user experience/kullanıcı deneyimi) performansı isterken aslında bunu kendisinde de arıyor. Ben muzun kalorisini arıyıp spam bir siteye gidiyorsam bu Google'ın başarısızlığıdır. Bu başarısızlığı değiştirmek için köklü değişiklikler lazım. Bunu yapamayacağı için böyle bir çözüm sunuyor ve başarılı da oluyor.
Bazu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten Google gözünden bakamadığın için SEO'dan anlamıyosun. Bunu başarabildiğin gün belki ne demek istediğimi anlarsın. Sen sayfalar dolusu makale yazmaya devam et, saçma sapan backlinkler almaya devam et. 5 sene geriden geliyorsun.
Ben Google yokken de SEO ile uğraşıyordum hala uğraşıyorum. En büyük sitemde 1 tane makale yok ve sıralamarda delip geçiyorum. Hangi bakış açısı doğru sen karar ver.
Senin bulunduğun sektöre Piyango vurmamış olabilir aç bakalım bir sağlık sitesi, kalori sitesi vs o zaman göreyim senin seo başarını o zaman gec bakalım o news siteleri.