Senin bu yazdıkların 5 sene önceki seo'da kaldı. Muzun kalorisinin kaç olduğunu söylemek için makale yazmaya gerek yok. Yazıyorsan işte çöp ve spam makale oluyor. Google da bu durumu düzeltmek için zaten bu bilgiyi kendi veriyor. Son 2 senede yapılan tüm Google güncellemelerinde UX üzerinde duruluyor. Makale isteyen konular ayrıdır. Ben yaptığım bir aramada makale görmek istiyorsam zaten Google bu sonuçları göstermiyor. Muzun kalorisiyle ilgili sayfalar dolusu makale yazılmaz. Yazılırsa spam oluyor. Makale odaklı SEO'yu unutun artık. Net ve gerçek bilgi sonucunda UX performansına bakıyor Google.
Ayrıca herkes Google bizi bu sonuçlarla öldürüyor yazmış. Neden öldürsün ? Bu arama sonucunda Google'ın eline geçen bir şey yok. Arama zaten Google'dan yapılmış. Google istediğini almış, sonucu vermeyip siteye de yönlendirir arayan kişiyi. Yine eline bişi geçmez. Binlerce Google Mühendisinin bu kadar basit bir şeyi düşünmeyeceğini mi sanıyorsunuz. Bu arama sonucu çoğunlukla %90 oranda sayısal sonuç verecek arama sonuçlarında çıkar. Google sizden UX (user experience/kullanıcı deneyimi) performansı isterken aslında bunu kendisinde de arıyor. Ben muzun kalorisini arıyıp spam bir siteye gidiyorsam bu Google'ın başarısızlığıdır. Bu başarısızlığı değiştirmek için köklü değişiklikler lazım. Bunu yapamayacağı için böyle bir çözüm sunuyor ve başarılı da oluyor.
Usta herşeyi sen biliyorsun koskoca Google Mühendisleri biliyor ama kusura bakmayın binlerce site sahibi hepimiz demek kocaman APTALIZ.sen kimin nesini savunuyorsun Allah Aşkına? insanlar emek harcıyor onlarca spam yapan newsli site insanların emeğini calıp kopya içerik yapıp ondan üste çıkıyor bumudur emek? googledan arıyorsun diyorsun Google ilerde insanlar sitelerini kapatsada zaten kendi kendini bu şekilde garantiye alıyor.ilerde siteye hiç gerek olmadan zaten direk her yazdığın ilk satırda çıkacak buna sen iyi mi diyorsun yani? Yahu kardeşim bir lanet site yüzünden aynı içeriği 3 defa sitene yüklemek nedemektir sen bilir misin? özgün içerik giriyorum 1 saate yakın zaman harcıyorum adam gidiyor içeriğimi çalıyor ve ben sıralamadan uçuyorum bumudur Google'nın mühendislerinin kabiliyeti? bana bunun mantıklı açıklamasını yapacaksın, yapmakta zorundasın madem bir şey dedin.
Yahu ortalıkta doğru düzgün site kalmamış her arattığında haber siteleri çıkıyor sen çıkmış halen Google'ya laf etme diyorsun şaka mısın nesin be kardeşim sinirlendirdin benim gibi hiç sinirlenmeyen adamı bile.
El atmadıkları sektör kalmadı, adaletsizlik diz boyu sen çıkmış halen Google Mühendislerine laf deme, Googleya iyi deme bunlar iyi diyorsun