Bu ülkede yıllarca gdatla hostign yapıldı, şuanda bile 100lerce site sayabilirim çoğu şirket veya belediye sitesi. fiberleri yok, gdat ve vdsl le hizmet sağlıyorlar.
Söylediğin gibi belediye sitesi, kimsenin hizmet kalitesi ve kesinti umursamadığı sistemler. Ve yine söylediğin gibi parasını vergilerimiz ile ödediği sistemler. Şirketlerdede güllük gülistanlık bir durum olduğunu sanmıyorum. Teknik olarak uygun olsada pratikte eziyet.
iss ten aldığınız ipnin değişme durumu yok, sözleşem yapıyorsunuz o ip değişirse ortalık karışır, ki aynı olay natroda başıma geldi, ip mi başkasına vermişler....
Natro bir hosting sağlayıcı, söylediğim şey bu zaten, natro sana 7/24 ip değişimi, hatası, arızasında destek vermek için yapılanmış bir şirket dolayısı ile sorunu hızlıca çözerler. Fakat konu TTNET'Ten (veya benzeri bir isp den) amacı başka olan bir erişim alarak burada kurumsal bir hosting yapılmasını önerdiğinde işin rengi değişir. O firmaların amaçları sana anında çözüm üretmek değil belirli bir servis kaliteside bu yüzden var.
blacklsit olayı her durumda var, maalesef önüne geçmek için dikkatli olmak lazım.
amacım youtube fenomeni olmak değil, o yüzden canımın istediği kadar video yapıyorum, konuya ilgisi olan süresine bakmadan izler, olmayan zaten 30 saniyede olsa izlemez.
kısacası diyorsunuz ki, mutfak kokar yemek yapmayalım... ama hazır yemek kilo yapar : ) )
Mutfağın yemek kokması sorun değil, restoranada gitsen hazır yemekte yesen kokacaktır, fakat sen 1 köfte yemek istediğin için 100 köftelik para harcayacak, 300 köftelik enerji harcayacaksın diyorum.
Çok param var 30 liralık iş için 1000 TL harcamak bana koymaz diyebilirsin, sürekli bu sistemlerin sorunları ile ilgilenmekten keyif alıyorum diyebilirsin. Keyif meselesi.