Bazu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muz'un kalorisini, yağ miktarını v.s öğrenmek için bir websitesine giripte reklam içinde boğulmaya gerek yok. Bunu news kayıtlı haber sitelerinden görüyoruz. Aradığım bilgi 1 kelime ama koskoca spam dolu makale içinde boğulup duruyorum. Bu sebepten ötürü yanıtını hemen alabileceğim durumlarda Google'ı bu konu da ben destekliyorum. Muzun kalorisini öğrenmek isteyen biri de bırakın websitenize gelmesin, bilgiyi alıp hemen çıkan ziyaretçi boş ziyaretçidir. Bunların önüne de Google geçiyor. Bakış açınız çok yanlış.
Spam dolu makale içinde boğulmanın sebebi zaten google değil mi? İnsanlara özgün olun uzun uzun yazılar yazın diyen google değil mi? Şimdi bu arkadaş;
"muzun kalorisi 88 dir"
yazması onu ilk sıraya taşır mı sence? taşımaz. Neticesinde muz yani ne kadar ne yazabilirsin ki ama google ne diyor? yazacaksın arkadaş yoksa çıkamazsın diyor.

Haber siteleri neden bu kadar spam yapıyor? alt tarafı futbol maçını hangi kanalda olduğunu öğrenmek istiyoruz ama onlar ne yapıyor? kitap olacak uzunlukta metin hazırlıyor. Gazeteler de bilmiyor mu şu kanalda veriliyor demesini? Adam neden o kadar hamallık yapıyor? 3 5 kelimede anlatacağı bir şeyi neden 100 lerce kelimeye döküyor? Çünkü google diyor ki

İnsanların sitenizde uzun zaman geçirmesini sağlayın
Dolu dolu içerik yazın.
bla bla bla
zla zla zla
fla fla fla

Konumuza dönersek problem burada ki muzun kalorisi bile değil aslında belki bu arkadaş muzlu pasta yapıyor ve haliyle muz ile ilgili bilgiler de ekliyor olabilir. Muzun kalorisinin düşük olduğunu öğrenen birisi aa bak bu site pasta da satıyor deyip belki de ticarete dökecekti bu aramayı vs vs vs.

Yani yukarıda da denildiği gibi google bizi kullanıp gereksiz bilgilerle siteleri doldurmamızı istiyor ama kendisi sitemizde ki bir tablo ile işi bitiriyor. Siteleri kalitesiz yapan googledır bizi kullananda googledır hatta google ı google yapanda biziz ama o bizi köle olarak kullanıyor.