abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Usta çok uğraşmışsınız elinize sağlık. Bazılarına cevap vermenize gerek yoktu, sizin de anladığınız yerlerde konuya cevap olması için yazmıştım.

Araştırmayı neden bıraktınız? Bilimin ters düştüğü yüzlerce aklınıza gelen sorunlarda birazını paylaşır mısın merak ettim, farklı sayılacak sorulardan örnekler verir misin. Aslında bilim ile dinin ters düşmemesi gerekiyor size göre hangi temele sebebe bağlı olabilir.

"Bilim" demek aslında bana kısıtlayıcı geliyor. İnsanın evreni anlama noktasında yaptığı deneyler bulgular teoriler gözlemler hepsini nihayetinde biz açıklıyoruz yani bizim yorumlarımız bakış açımız devrededir.

Bilim gördüklerimizi sınıflandırmamızı sağlıyor. Ancak bunu yaparken nihai neticeye aklımız ile ulaşıyoruz. Akıl ve bilinç hakkında ise bilinenler çok kısıtlı. Bilmek ve anlamak aslında anlamaya çalıştığımız şeylerle bütünleşmeye çalıştığımızı gösterir. Bana göre bir bakıma böyle.

İnsan kendi bilincini potansiyel olarak yeteri kadar kullanamıyor. Şöyle bir örnek vereyim IQ seviyesi çok yüksek olan insanların birde çok düşük olan insanların paralel evrenlerde yaşadığını düşünelim. IQ seviyesi yüksek olanların yaşandığı evrende bilinenler çok farklı olacaktır siz isterseniz buna daha çok şey biliniyor diye yorumlayabilirsiniz.

Daha çok şey bilmek için anlama kabiliyeti gerektirir. Düşük seviyede IQ sahibi olan insanlar daha çok zaman harcayarak aynı bilgi seviyesine ulaşabilirler. Ancak bu beraberinde insan bilincinin gelişmesini gerektirir.

Basit örnekle açıklayayım; dünyayı çocuklara bırakırsak yani akıl seviyemiz çocukların ki kadar olsaydı ulaştığımız teknolojiye erişmeleri mümkün olur mu? Onların yaptığı değerlendirmeler bakış açıları anlama kabiliyetleri bizimkilerden çok farklı.
Üstad burada yaratılış farklılıkları geliyor önümüze, her insan aynı tipte olsaydı tüm erkekler tek tip tüm kadınlar tek tip o halde güzel çirkin diye bir ayrım olabilirmiydi ?

Her insanın yatkınlık, yetkinlik ve kabiliyetleri farklı önemli olan bunları keşfedip kullanabilmekte..

Sn. Şengör'ün dediği ve benimde katıldığım üzere İnsan sadece düşünebilen bir hayvandır bu nedenle sokaktaki köpekten farklı olabilmek için yapmamız gereken tek şey düşünmek

Forumda bilim - din ilişkisini konuşursak seni ve beni taşa tutabilir bazı arkadaşlarımız dilersen skype, whatsapp vb. gibi yerlerde görüşebiliriz.