Tumblr'dan backlink almak bir işe yaramaz hocam. Önceden yaramış olabilir ama yeni güncellemelerle bunların etkisi ortadan kalktı hatta zararlı etkisi olduğunu bazı makalelerde okudum. Böyle şeylerin işe yarayıp yaramadığını sizin buradan sorarak ölçmeniz de mümkün değil zaten.
Ahrefs, Semrush, Moz gibi büyük seo araçları milyonlarca bot göndererek farklı faktörlerin seo üzerindeki etkilerini istatiksel olarak çıkarıyor. Size tavsiyem onları incelemeniz. Böyle sonuçlara bakarak sağlıklı veya sağlıklı değil diyebilirsiniz. Burada birkaç kişi işe yaradı demesiyle işe yarıyor olmaz. Aynı şekilde zararlı demesiyle de zararlı olmaz.
Benim bu konuda yapılmış bir çalışmayı okuduğumda hatırladığım kadarıyla 2018 yılından itibaren olumsuz etki ölçülmeye başladı. Çalışmayı şimdi hatırlamıyorum ama bulunabilir, bakın.
İşe yarıyor olsaydı tumblr backlink yöntemi en ucuz ve en basiti. Herkes onbinlerce backlink alır alır uçardı. SEO'da bir iş gözünüze çok kolay, herkes tarafından yapılıp yükselinebilecek görünüyorsa o işin faydası yoktur. SEO o kadar basit bir şey değil. Tavsiyem Türkçe kaynaklardan da SEO okumayın. 6 ay geriden takip edersiniz her şeyi. Yabancı kaynaklardan case study ve istatistiksel çalışmaları okuyun. En faydalısı budur.