Umutkinayazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam süreçte bir kaç tane soru işareti var bunları @merkezkac adlı kullanıcı ile de netleştirmemiz gerekiyor.

1.si bu maili ben diyelim ki doğrulama koymadım, kurtarma maili eklemedim, @merkezkac adlı kullanıcıdan nasıl çalıyorlar peki? Benden önce onun bilgileri ekliydi zaten. Dolayısı ile benden dolayı çalınmadıysa ondan hesabı çalmışlar demektir. Yani hesabı satın aldığım kişiden de bu mail çalınmış böyle bir şey mümkün olabilir mi?

2.si ben ilk mail olarak düşündüm satın aldığımda ama değilmiş, olmadığını twitter verilerini indirdiğimde öğrendim. Dolayısı ile o maili almış olmaları hesabı geri almaları için zaten yeterli değil. Hesabı ilk açan kişi ile iletişime geçilip öğrenilmiş demek ki.

3. maile giriş yapıldığını öğrendiğimde hemen maile giriş yaptım ve kurtarma emailini ve numarasını kontrol ettiğimde bir önceki satın aldığım kişinin (@merkezkac adlı kullanıcının) maili ve telefon numarası kayıtlıydı. Dolayısı ile bir başka kişi nasıl maili alabilir ki?

4. Ben maili alan kişiye mail attım bana mailin esas sahibi olduğunu hesapla açılmış bütün hesapları aldığını ve sadece twitter kaldığını söyledi, ilk maili olmadığı için hesabı alamadı bir şekilde ilk maile ulaştı. Yani aslında benim hesabı satın aldığımdaki mailin hiçbir önemi yokmuş. Maili çalan kişiler ilk maile nasıl ulaştı?

5. Bana mailin esas sahibi olduğunu iddaa eden kişi savcı ismi verdi ve konunun onun tarafından takip edildiğini iddaa etti. Burada sosyal medya hesabını satın almak dışında işlenmiş çok büyük bir suç var ve mail bende kayıtlı. Savcı ve hiç olmadığı bir kişinin ismini kullanmak suçtur. Hatta savcının ismini kullanmak büyük suç ve dolandırıcılıktır. Dolandırıcılıktan dava açsam hesabı çalan kişi sıkıntıya girer diye düşünüyorum.

6. Hesabı çalan kişiye ulaşmak çok zor değil diye düşünüyorum. Sonuç olarak bu hesabı çalan kişi daha önce bu hesabı kullanmış kişilerden biri. Ben @merkezkac adlı kullanıcı ile iletişime geçtiğimde o da başka birinden satın aldığını söyledi, güvenilir bir arkadaşmış. O da başka birinden satın almış. Dolayısı ile @merkezkac adlı kullanıcı o kişi ile iletişime geçip yaptığının suç olduğunu söyleyip hesabı geri alabilir diye düşünüyorum.

Bende bütün mailler ve konuşmalar mevcut. Twitter verileri de mevcut. Hesabı çalan kişinin R10'da olma ihtimail de var. Hesabı gerçek emaili ile birlikte geri alana kadar @merkezkac adlı kullanıcının bana destek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konularda bir yanlış düşüncem ve bilgi eksikliğim varsa sizlerden yorum bekliyorum.
Umut Bey şimdi ben de şunu anlamadım , konuya yazdıgınızda size devrettiğim mail adresini inceleyip onay mailinin orada oldugunu gördüğünüzü yzmıssınız , şimdi de ilk mail bu değil diyorsunuz. bana verilen mail buydu , ve hesabı size satarken ısrarla lütfen mail ve hesabın tüm bilgilerini değiştirip sağlama alın demedim mi ? Kurtarma mailini değişmediğinizi söylüyorsunuz , bu benim değil sizin hatanız , burada bana suç isnat ediyorsunuz gibi hissediyorum . 3.sü o mail ilk mail değilse , onaylı ve korunan bir twitter hesabı başka türlü nasıl çalınır ? Ozaman akla sizin değiştiğiniz kendi mailinizin şifresini bilen birileri olabilir cevabı geliyor. Cunki siz size verdiğim ilk mailin bir önemi olmadıgını söylüyorsanız orada bana ait olan ve sizin değişin dediğim halde değişmediğiniz kurtarma posta hesabının da bir önemi yok , kaldı ki o posta adresini de başka bir hesaba ekleyip satalı cok uzun zaman oluyor.

Özetle, burada bana isnat etmeye calıstıgınız şüphe ( suçlama demiyorum ) cümlelerini haketmiyorum , bana dava açabilirsiniz , alnım ak , sizin gibi ben de tüm yazısmalarımızı ispat edebilecek durumdayım.

Sizinle yaklaşık 20 gün önce konustugumuzda size yardımcı olmak istediğimi zaten söylemiştim , ama sizden sonrasında bir dönüş alamadım , doğru mudur ? Elbette yine elimden gelen yardımı etmeye hazırım , sizi aradım acmadınız telinizi , dönüş yaparsanız elbette konuyu ele alır, üstümüze düşeni yaparız.