SySTeMTeaM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
scratch uygulamasını geçen yıl indirip bi bakmıştım ,çocuklarımı yazılımcı olarak yetiştirmeyi düşünüyorum.Acaba daha erken mi diye düşünüp bıraktım tabi bu arada 7-8 yaşlarındaydı , demek ki erken değilmiş.Yalnız kendi halinde değil de iyi bir yazılım kursuna göndermeyi düşünüyorum 5. sınıfta, lise zamanı iyi bir web-masaüstü-mobil yazlımcı olmasını umuyorum.
Hocam yaş olarak öğrenmesi için erken değil ama burada çocukların bunu istiyor mu o önemli. Benim çocuk yüzmeyi çok seviyor ve kesinlikle pilot olacağım diyor. Hobi olarak yapsın istersim, şuan için hoşuna da gidiyor ama bunun profesyonel eğitimine yollarsam çabuk sıkılacağı düşücesindeyim. Her çocuğun bir yeteneği vardır illaki kimisi güzel top oynar, kimisi başka bir şey yapar. Ama 5. sınıftaki çocuğunuz web-mobil vs. yazılımcısı olursa büyüdüğünde pek iş yapamaz gibi zira artık yapay zeka yazılımları vs. bir çok şey gelişiyor. Şahsi görüşüm Robotik kodlama kesin öğrensin bunun yanında eğer hoşuna giderse kodlama da öğrensin tabi.

Bu arada belirtmek isterim çocuğumun TABLET bilgisayarı vs. yok. 3 yıl daha olmayacak kendiside biliyor. Günde 60 dk oyun veya video hakkı var bizim telefonlarımızdan veya ps4 ile. Çocukları elektroniğe bağlamaylım.