netapidll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkür ederim, avrupaya yayın yapmayı düşünüyorum ve bu sebeple .global uzantısı aldım diğerleri doluydu zaten sizce makul mudur ?
Hocam amacınıza göre değişir bu şeyler. Araştırma yapmadan, konuyu bilmeden şöyledir böyledir dememiz pek doğru olmaz. Tek bir doğru istersen alan adının direkt olarak seo'ya zararı yoktur. (dolaylı yoldan kısmen vardır. Mesela sitene giren kullanıcı basit bir .com domaine sahip olsaydın 2 gün sonra hatırlardı ve sitene girebilrdi belki. Ama farklı bir uzantıda olduğu için aklına gelmedi sitene direkt giriş gerçekleştirmedi. Seo açısından direkt girişler önemlidir. Yine aynı şekilde google'da kullanıcı arama yaptı. .com olan domaine tıklama yapma olasılığı daha yüksek, hatta com.tr'ye daha yüksek. Güvenilir hissetme ile alakalı. Hatta bununla ilgili çok önceleri bi araştırma okumuştum da bulabilirsem paylaşırım sizinle de.)

*
Ama genel olarak fikrimi sorarsan; ben .com uzantısının dışına çıkmayı sevmiyorum.

Atıyorum; haber.global yerine; habermag.com'u tercih ederim.

Mesela browser tabanlı bir oyun yaparsam o zaman da .com'u tercih etmem .io uzantısını tercih ederim.

Yani hedef kitlenizin alışkanlığına yönelik seçerseniz çok daha iyi olacaktır bence hocam.