Merhabalar, ayda yılda bir oyun oynayalım stres atalım diye giriyoruz öyle bir ping oluyor ki oyun dahi zor açılıyor.
Bildiğiniz üzere ülkemizde birçok firmanın interneti çok yavaş, haddinden fazla yavaş. Fakat bana hep mi yavaş olduğu anlar denk geliyor anlamış değilim. Counter 1.6 oynarım arada stres atmak için o kadar fazla ping oluyor ki inanın silah dahi alamıyorum. Adil kullanım kotası kalktı diyorlardı hâlen devam ediyorsa sıkıntı, kaldırıp hızı düşürdülerse ayrı bir sıkıntı...
Ping düşürmek için neler yapıyorsunuz?
CS 1.6 Oynuyorsanız, oynadığınız serverlar Türkiye'de mi, eğer öyleyse Speedtest değerlerinden "Ping" değerinizi sorgulayın. Genellikle sorgu ekranında çıkan ping değeri 5-10 arası olmalı. Benim de bu aralar anlık yükseliyor, mobil cihazın bağlı olmasından öte bir şeyler indirmesi tetikliyor. Pingden kurtulmanın sonuçta tek bir yolu var; o da sağlıklı internet bağlantısı. Kablosuz bağlanıyorsanız, kablo kullanmayı ya da kablolarınızı değiştirmeyi bir düşünün. Geçen aylarda kablo masanın altında kaldığı için ezilen ve interneti dakika başına 1 saniye kesilen arkadaşım vardı