Bin1SuraT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Komik bir yorum yapmışsınız gerçekten. Alanı dışında olduğunu kendinizce karar vermişsiniz ve buna dayanarak atıp tuttuğunu söylemişsiniz. Peki sizin alanınıza giriyor mu? Celal Şengör benim meslektaşım. Bir jeoloji mühendisi olarak şunu gönül rahatlığıyla söylebilirim; tüm mühendisliklerin ve bilimin atası jeolojidir. Tıbbi jeoloji diye bir kavram duydunuz mu? Tabiki duymadınız. Duysanız böyle konuşmazdınız. Burada adını vermeyi uygun bulmadığım bir prof. hocamın katkısıyla şuan dünyada metamorfik kayaçların kanser riski araştırması var. Alanında en iyi kişiler bunu araştırmaktalar. Bu kişiler arasında Celal Şengör'de bir zamanlar destek verdi. Halen desteği var mı bilmiyorum.

Ayrıca şunuda söyleyeyim. Celal hoca, sıradan bir Jeolog değildir. Dünya lüteratürüne girmiş bir çok çalışması ve ödülü bulunmaktadır. Yabancı kaynaklarda Şengör atıfı geçerken bizim göğsümüz kabarıyor. Şengör atıflarıyla mühendis olduk biz. Halen de olmaya devam edenlerimiz var. Tektonik jeolojiden tutun genel jeoloji, yapısal jeoloji gibi tüm alanlarda bu değerli hocamızın imzası var. Hatta Fransa'nın fizik cemiyetinden altın madalyası bulunmakta.

Konu sahibi ve benzer görüşteki arkadaşlar, internet elinizin altında açın bakın bakalım Celal Şengör'ün çalışmalarına ve başarılarına. Göğsünüz kabaracağı yerde böyle konular ve ilginç yorumlar geliyor. Neymiş efendim değersiz olduğunun gerçeğiymiş. Yok efendim değer kime denirmiş. Değerin anlamı neymiş... Falanda filan. Daha biz çooooookkk uzaya çıkarız.
Ben değersiz demedim. Kendiyse çelişiyor sadece. Dikkat çekmeyi seviyor. Bir önceki açıklaması organ bağışıyla ilgiliydi, orda da çok güzel dikkat çekti.

Bir insan akademik olarak kabul görüyor diye her dediğine doğru diyemeyiz. Organ bağışı için "elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok" demişti. Bu kurduğu cümleyi akademik kariyeriyle, uluslararası saygınlığıyla bağdaştıramazsın. Bağdaştırırsan o kariyer zarar görür.