Haklisin daha once bende aldim apple magazadan 2 kere ama burdan almadan oncede danistim guyya. Simdide camura yatiyorlar
Çok benzer bir konu başıma geldi, öncelile 14 gün içinde neden göstermeksizin iade hakkın var. Özel birkaç ürün kalemi var onlar dışında bu tüketici yasasında açık net. Telefon bu özel ürün grubuna girmiyor. İade almamakda ısrar ederlerse tüketici mahkemesine gidebilirsin.
Senin durumunda arıza belirttiğin için farklı işlem görebilir. Bende de ekranda sorun vardı. Aynı şekilde arıza tespiti istediler servisten. Serviler apple türkiye ile bağlı hiç birşekilde onaysız iş yapamıyorlar. Yani ipin ucu appe türkiyede kvk genpa garanti falan hikaye.
Ben nasıl çözdüm ona geleyim. Tüketici mahkemesine edevlet üzerinden başvurdum. yaklaşık 2 ay bir süreç gerçti değişim kararı çıktı bu süreçde tam olarak doların fıladığı zamana denk geldi. Benim paramı iade etmek için çok uğraştılar. Bense ısrarla değişim istedim. Apple Amerikaya 3-4 mail attım. Değişimim gerçekleşti. Fakat eğer değişim olmasaydıda avukatım yol göstermişti. İadeyi aldıktan sonra fark davası açman gerekiyor. Biraz zor bi süreç ama vazgeçme aç davayı.
Apple mağazasından almak her zaman en sağlıklısı oluyor. Macbook almıstım ısınma problemi çıktı ben servis randevusu aldim kendileri iade alalım hiç uğraşmayın dediler. Siz bir şekilde ürün iadesi yaparsınız, yasal hakkınız bu ama mideniz bulanıyor bu çakallarla uğraşırken.