sergenica adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ben de sosyal medya üzerinden ürün satmayı düşünüyorumda ilk etapta kendimi denemem açısından direkt şahıs şirketi açmasam daha iyi diyorum.Yani vergi yönünden filan sorun olur mu mesela adsensede yıllık 20.000 TL'ye kadar vs.. vermene gerek kalmıyor diyorlar.Yani banada ek gelir olsa yeter yani çok büyük kazanmayı planlamıyorum bu gibi yönlerden sorun yaşar mıyım vergi sorunu vs.. ya da şahıs şirketi kurup n11 e vs.. ürünlerimi koysam daha mı çok satarım.Aklıma belli bir ürün yok ama bunlar kafama takıldı hocam,bilgilendirirseniz sevinirim?
hocam normalde benim sadece n11 üzerinde satışım var zaten. eski kapattığım firmanın üstünde açık olan mağazam aktif satış oluyor. ama riske girmek istemediğim için. tüm pazar yerlerinde ciddi satış yapan mağazalar gördüm orası daha cazip geldi. komisyon oranları yüksek kar marjı güzel ürün yakalarsan ciddi satış elde edebilirsin. N11 e şuanda yeni bir mağaza açtım abim için normalde raf işi yapıyordu kendisi ama dekoratif mobilyalar üretmesi için internetten bulduğumuz resimleri yükledik bunları üretebilirim dedi ve toplamda 10 - 15 ürün yok mağazamızda kısa zamanda 10 K dan fazla ciro çektim 20 den fazla işlem yakaladık. benim sektörüm hediyelik ürünler onunda ciddi bir pazarı var gözlemlediğime göre sadece kişiye özel hediyelikler ve zamanlada alıp satabileceğim tarzda ürünlere girecem inşallah. ben size pazar yerlerini tavsiye ederim. komisyonlara bakmayın.
bugün bir pazarlamacı alsanız bi işletmeniz olsa maaş ve diğer giderlerini göz önünde bulundurursanız % 15 komisyon maaaş gibi düşünün