03.08.2020 tarihinde attığım bu yorumdan sonra artık güncelleme yapmanın sırası geldi.
2 yıla yaklaşan marka tescil sürecimiz nihayet 01.07.2022 tarihinde karara bağlandı ve marka tescilinde önemli gördüğümüz sınıfları itirazlara rağmen almayı başardık.
Bu süreç içerisinde
@Webx; Muhammed Bey tüm sorularımı bıkmadan usanmadan cevapladı. Marka vekilimiz Cihan ÖZGEL tüm itiraz sürecinde gerekli yazıları hazırlayarak patent kurumuna sundu.
Kendilerine çok teşekkür ederim.
Eğer tescil etmeyi planladığınız bir marka varsa ve bunu önemli görüyorsanız kendi başınıza tescil etmeye çalışmak yerine mutlaka işini bilen kişilerle çalışmalısınız.
2020 yılında marka tescili hakkında hiçbir fikrim yoktu insanlar bana:
"ya boşuna fazla para verme, kendin de halledebilirsin.",
"Sanki çok farklı bir şey mi yapıyorlar?" şeklinde yorumlarda bulunarak kendi başıma bu işi yapmaya yönlendirdiler.
Ben kafa yapısı olarak anlamadığım işlerde direkt olarak bilen kişilerden destek alarak işin içine girme eğiliminde olduğum için bu yorumları fazla dikkate almadan araştırmaya koyuldum ve
@Webx; ile iletişime geçtim.
Muhammed Bey bayramın 1. günü falan dinlemeden bana vaktini ayırıp tüm sorularımı cevapladı.
Sorduğum tüm sorular detaylıca cevaplandığı ve cevaplar da tatmin edici olduğu için anlaşmaya vardık ve tescil başvurusundan önce hazırlık yaptık:
Muhammed Bey marka tescilinde almak istediğim sınıfları inceledi dikkat edilecek noktaları belirtti. Patent kurumunun gözünde marka ciddiyetini göstermek için tüm eksikleri tespit etti ve giderdi.
Ardından marka tescil başvurumuzu gerçekleştirdik ve beklemeye başladık. Yayın süresinin sonlarına doğru yaklaşırken itiraz geldi ve süreci 2 yıla kadar uzatacak uzun bir yolculuğa başladık.
Bu itirazlara karşı marka vekilimiz Cihan ÖZGEL tarafından patent kurumuna hazırlanıp gönderilen savunmaları inceledikçe uzman desteğinin ne kadar önemli olduğunu iyi bir şekilde kavradım. Savunma belgelerindeki örnek kararlar, gerekli kanun maddeleri vs. bunları işi bilmeyen biri kolay kolay hazırlayamaz.
Markanıza itiraz geldiğinde yapacağınız savunma kadar, marka tescil sürecine başlamadan önceki yaptığınız hazırlıklarda çok önemli.
Başvuru öncesinde deneyimli birinin marka adınızdaki yada logonuzdaki yapacağı uyarılar, düzenlemeler itiraz anında savunmanızı kolaylaştırabilir.
Bu durumu kesinlikle göz ardı edip "Ben başvurayım. İtiraz gelirse birinden savunma için destek alırım." gibi fikirlere kapılmayın.
Kendi başınıza yaptığınız başvuru iyi hazırlanmamışsa, itiraz anında sizin savunmanızı hazırlayacak kişinin ne kadar etkili olmasını bekliyorsunuz?
"Yok o kadar da abartma arkadaş." demeyin. O itirazlar ve savunmalar sırasında markanın ıncığını cıncığını inceliyorlar. İnsanın belgeleri okurken ruhu daralıyor.
Öylesine marka başvurusu yapıyorsanız, olmasa da olur diyorsanız kafanıza göre takılın. Fakat ben ciddi olarak bu süreci yürüteceğim sonradan pişmanlık yaşamak istemiyorum diyorsanız işi bilenle ilerleyin. Bu konuda
@Webx; i öneririm.
Normalde herhangi bir konuya böyle uzun yorum yazmam. İşlerimden dolayı vakit bulamıyorum fakat bu 2 yıllık marka tescil süreci gerçekten bu uzun yorumu hak ediyor. Ufacık bir teşekkür yorumu yazıp geçmek bu kadar emeğe, çabaya saygısızlık olurdu.
Elinize emeğinize sağlık
@Webx;