Hocam fikriniz güzel. Hadi seninle biraz daha detaya inelim.

Muhtemelen karar vermişsindir ama yinede söyleyeyim. Öncelikle satmak istediğin ürüne karar ver.

Daha sonra 150tl Opencart hizmeti veren birinden bahsetmişsiniz. O hocamın işini baltalamak istemiyorum ama bu hizmettemin içinde domain + hosting masrafı yoksa (muhtemelen yoktur) o hocamdan hizmet almak yerine bu parayı domain + hosting masrafına harcayın. Opencart kurulumunuda internette video izleyerek kendiniz kurun. Belki o hocamın vermiş olduğu kaliteyi alamayacaksınız ama emin olun işe yarar bir site yapmış olacaksınız. (Hostinginiz yoksa bedavadan resellerimde yer açabilirim.)

İnetrnette satışa başlamadan önce sosyal medya hesapları açmanızı ve kendi kitlenizi oluşturmanızı öneriyorum. Bu sayede sadece sosyal medya kitlenize satış yaparak bile başlarda reklam giderinden kurtulursunuz hatta daha sonra vereceğiniz reklamların parasınıda çıkartırsınız.

1.100tl e-ticaret için baya az bir miktar. Bundan dolayı tek ürün satmak yerine az maaliyeti olan çeşidi çok olan ürün satmak daha mantıklı. Yalnız insanlar ufak miktarlar içinde kargo parası ödemek istemez ona göre ürün bulmalısın.

Reklam konusuna gelince. Bir sitede Googlenin bedava 25tl harca 100tl kazan kodu dağıttını görmüştüm. Linki kısaltmış, normal linki bulamadım sürekli yönlendirme felan yaptı ama yinede birinin işine yarar düşüncesiyle buraya eklemek istiyorum. (link paylaşmak yasakmış kaldırdım.)

Bu link sayesinde 5 tane 25tl harca 100tl kazan kodu aldım. Sanal kart sayesinde de sadece 125tl masrafla 500tl lik adwords kredisi aldım. Google neden her hesaba bedava kredi veriyor anlamıyorum. Bu arada diğer forumda bu kodları sanal kart kullanarak sadece 25tl masrafla 500tl lik reklam çıkartma yöntemi yazıyordu ben denemedim ama onu bulursam konuya ekleyeceğim.

Kısacası sektöre atılmadan önce sosyal medya ile kendine kitle yap ve bedava 25tl harca 100tl kazan google adwords kodlarıyla masrafını azalt.

Not: Konuda verdiğim kısa linki de biri normal linkini verirse mutlu olurum. Her seferinde bedava kod alacam diye reklam geçmekten yoruldum.