digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ülkenin ve forumun büyük çoğunluğu sadece şikayet ediyor.
Kimsenin bir şey yaptığı yok.
Kişisel gelişime önem vermeyenlerin ülkesinde, öz disiplini olmayanların ülkesinde hiç bir şey olmaz.
Adamlar istiyorlar ki birileri gelsin, ekonomiyi ülkeyi kalkındırsın, o hiç bir şey yapmadığı halde genel alım gücü yükseleceği için refaha ersin.
Yani Almanya iyi Türkiye kötü, keşke biz de böyle olsak diyenler tembel adamlardır.
Ben Almanya gibi olmak istemiyorum çünkü haketmediğimiz apaçık ortada.
Ben bir Alman gibi çalışmak istiyorum.
Bir Alman gibi çalıştığınızda kendinizi geliştirdiğinizde zaten bir Almanın yaşam standardına ulaşıyorsunuz.
39 yaşındayım. 3 dil biliyorum, 4. sünü öğrenmeye çalışıyorum. Hayatım boyunca her 4 senede yeni bir dil öğrenmek gibi bir hedef koydum önüme.
Bu foruma üye oluduğumda basit html kodlar dışında hiç bir şey bilmiyordum.
Şimdi aşağı yukarı C syntaxlı tüm diller ile istediğimi yazacak kadar programlama biliyorum.
Her ay udemy'den en az 3-4 kurs alıp bitirmeye çalışıyorum.
Üstelik defter tutuyorum, not alıyorum.
Sigara kullanmıyorum ve ayda ortalama 500 lira kendi gelişimime para harcıyorum.
Şimdi sen 20 yaşındaysan, cebinde akıllı telefon varken ingilizce öğrenemiyorsan şikayet etmeyeceksin.
Sen asgari ücretle çalışıyorsan ve sigarayı bırakıp arttırdığın para ile önce ingilizce öğrenip sonra uzaktan eğitim ile üniversite, yüksek lisans veya mesleki eğitim programlarına katılmıyorsan şikayet etmeyeceksin.
Almanya'yı Türkiye'den daha gelişmiş ve refah sahibi ülke yapan şey nüfusa oranla daha yüksek katma değer üretebilen vatandaşlarının sayısı.
Bizde kendini geliştiren, disiplinli ve çalışkan insan sayısı artmadığı sürece toplumun genel refahı yükselmez.
Çünkü disiplinli, çalışkan olmayan, kendini geliştirmeyenler toplumun kamburudur.
Ülkenin çoğu devletin kendine iş bulması gerektiğini düşünüyor.
Bir çok insanın hayali kısa yoldan memur olup 9-5 mesai yapıp aylık ile geçinmek.

Yani Almanya ile Türkiye 'yi kıyaslamak saçmadır.
Biz Almanlar kadar kendini geliştiren, mükemmeliyetçi, çalışkan ve disiplinli değiliz.
Ve bir Alman kadar refah içinde yaşamayı haketmiyoruz.

Şikayete de gerek yok.
Türkiye'de her kim ki bir Alman kadar disiplinli ve çalışkan bir hayat sürüp kendini geliştirirse,
5-10 sene içinde bir Almanın gelir seviyesine ulaşır.
Yani memleketin gelişmesini, ortalama gelirin ve alım gücünün yükselmesini ummak yerine kendini geliştirin yeter.
Tebrik ediyorum sizi özverinizden ötürü. Ancak şunu unutmamak gerekir. Devlet kendi üzerine düşeni yapmadan millet çok çalışkan da olsa bu iş yürümeyecektir. Bahsettiğiniz tarzdaki nitelikli insanlar ülkeden kaçıyorlar bunun nedenini sorgulamak lazım. Sabancı ailesi neden Malta'dan vatandaşlık alıyor? Ülker grubu neden malvarlığını yurtdışına çıkarmaya başladı? Çünkü güven ortamı yok. İnsanlar hukukun üstünlüğü ilkesinin yerinde uygulanmadığını düşünüyorlar. Bir ülkeyi kalkındıracak en önemli yapı taşı adalettir. Adaletten, hukuktan ödün verirseniz istediğiniz kadar nitelikli insana sahip olun bir adım ileri gidemezsiniz!