netapidll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba buradaki tüm ihtiyaç delil ve karşı tarafı caydırmak olduğunda, sonucun "Kovuşturmaya yer olmadığına" dair karar olup olmasına bakmaksızın, savcılığa log'larla başvuruda bulunup o şahısın ifadesinin alınmasını sağlamak size 2 adet + sağlayacaktır
1- Olası 2.ci bir saldırıya karşı elinizde daha önceden başvurulmuş bir şikayet iddanamesi ( sonradan oluşacak olaylar için somut delil haline gelir )
2- Şüpheli ifadesi alınan şahıs suçluda suçsuzda olsa ayağını denk alacağını anlar ve kendisine çeki düzen verir.

Daha bilişim daire başkanlığı ilk kurulduğunda ilk başkomseri dinçer bey ile bu şekilde sorunu çözebildik.
Hocam savcılığa vereyim vermesine de, ki zaten ona da verdiğimi söyledim. Ancak sıkıntı şu; arkadaş cevabı altta vermiş:

ebubekirbastama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar birisini şikayet ederken şunları'da düşünün eğer herhangi bir delil bulgu vb. bulunamas'sa
karşı tarafın hakkınız'da maddi ve manevi tazminat davası açma durumu var bu tazminat davaların'da özellikle yazılımcılar salam paralar alıyor haberiniz'de olsun.
Spoof IP'den saldırıyor bu alçak, bir sürü yabancı IP var kayıtlarda. Ben kendim yazılım tarafında; host loglarında delil bulamıyorum, benim bulamadığımı savcılık nasıl bulacak? Makul şüphe bile olsa HDD'sine el koyup almazlar. En azından yeterli şüphe ya da kuvvetli şüphe olması gerekir. Aramızda hukukçu arkadaşlar da varsa bilirler. Savcılığa gittik verdik takipsizlik çıktı, sonra? DDoS'u kanıtlamak çok sıkıntılı. Konuyu o yüzden açtım zaten. Varsa bu konudan tecrübeli bir arkadaş, ona göre hareket etmek isterim. Yargıtay içtihatlarında da hiç emsal bir karar bulamadım.