Yok yok özetle yavru ve yetişkin köpeklerin mama, oyun, eğitim ihtiyaçlarından bahsettik. Yavru sahiplenmekle yetişkin sahiplenmek arasında avantaj ve dezavantajlardan konuştuk. Biyolojik evrimlerine paralel olarak sürü psikolojisinden bahsettik. Bir de köpeklerinize lütfen Migros ya da Tekzen'den alınan Goody gibi market mamaları yedirmeyin dedik. Çocukken mümkünse sadece N&D gibi mamalarla besleyin dedik. Zira market mamaları ileride geri dönülemez sağlık sorunlarına neden oluyor dostlarımızda. Konuşmanın en önemli kısmı buydu.
Sormak istediğiniz herhangi bir şey varsa yardımcı olabilirim.
Merhabalar, golden ve Alman çoban köpeği cinsi ile ilgileniyorum. İkisi de oldukça aktif köpek cinsleri olduğundan sık sık dışarıya çıkarıp enerjilerini atmalarını sağlayabilirim. Yavrudan ziyade tuvalet ve temel itaat eğitimini tamamlamış 6-9 aylık köpeklere yönelme düşüncesindeyim. Eve ve bana alışma süresince komşulardan şikayet almak istemem. İki cinsin de uysal yönleri var ancak alışma süreçlerinde farklılıklar olabilir diye düşünüyorum. Bu yüzden yavru köpek ile biraz daha erişkin köpek arasında kararsızım. Tavsiye verecek olursanız bana neler söylemek istersiniz?
Diğer bir sorunum da şu şekilde. Ben Ankara'da merkeze ego otobüsleri ile ulaşım sağlanılan bir bölgede yaşıyorum. Aşıları ve veteriner kontrolü için merkeze gitmem gerektiğinde şahsi arabam olmayacak tek araç ego otobüsleri olacak. Otobüslere de bildiğim kadarıyla evcil hayvan alınmıyor. Bu gibi durumlarda veterinerlerin evimde bakımı kabul etmesi durumunda (aşı, rutin kontrol vb) sorun yaşamam ama olumsuz yanıt aldığımda nasıl veterinere gideceğimi bilmiyorum. Veteriner dışında bazı bölgelerde ulaşımda sadece kafeste veya ağızlığı ile tasması takılı biçimde taşımaya izin veriliyor. 6-9 aylık bir köpeği de kafeste taşımak hiç kolay değil. Bu durum da beni yavru köpeğe iten bir diğer faktör. Bu konuda ne yapılabilir?