Selam arkadaşlar. R10 dışı bir yazılımcı ile bir uygulama için anlaştım. Kendisiyle telefonda ve nette görüştük uzun bir süre. 3 Aylık bir proje için 25bine anlaştık. Ben bu parayı kendisine 3 farklı banka hesabına 3 aylık periyotta parça parça ödedim. 10 günde bir uygulama ile ilgili gerekli bilgileri ve görüntüleri atıyordu. Üç gündür telefonu değiştirmiş whatsapptan engelledi. Son görüşmede uzun sürdü artık bitir dediğimde yan çiziyordu sonraki gün kayboldu.
Şimdi sorum şu sizce direk savcılığa başvurmak mı mantıklı yoksa bir avukat aracılığı ile icra veya dava yoluna mı gidilmeli? Elimde yatırım yaptıgım tüm dekontlar mevcut. Ama sözleşme protokol vs yok. Daha önce bu tarz durumu yaşayan arkadaslar varsa aydınlatırlarsa sevinirim.
öncelikle geçmiş olsun, daha önce tecrübe ettiğim için kafanı hiç karıştırmana gerek yok elindeki dekont'lar ve şahısa ait isim soyisim telefon numarası ile en yakın cumhuriyet savcılığına git durumu anlat ifadeni ver ortalama 2 3 ay içerisinde şahısın adresine soruşturma evrakı gider bağlı olduğu karakoldan ifadeye çağrılır giderse hazırlık dosyası açılır sonuçlanması vs zaman alsada bu işten 2 sene 4 ay veya üst sınırdan 4 sene 2 ay hapis cezası alır, onuda istinafa yollar orasıda 1 sene sonra onaylar geri gönderir, şahısın daha önce bir infazı cezası yoksa 4,2'ın 3 te 1 ini ceza evinde yatar son 2 senesini denetimli serbestlik yani anlayacağın para mara alamazsın üzülerek söylüyorum ama eğer cezaevinden korkan bir modelse karakol ifadesi gelir gelmez sana ulaşır davanı geri alman için yalvarır paranı öder al sana temiz 2 adet şık.
Tekrar geçmiş olsun