Fiyat karşılaştırmanın anlamsız olduğunu sadece ben mi düşünüyorum. Amacı nedir ya da demek ki oranın fiyatları ile alışveriş yapsan sana yeterli gelecek. Sen ne üretiyorsun hadi bakalım o sepette senin ürettiğin bir şey söyle. Siz burada web site açacaksınız herkes bilgisayarda işini görecek birileri de köylerde fabrikalarda madenlerde çalışacak sana hizmet edecek kölelik yapacak sana yetinemeyecek. Oturduğun binada senin katkın var mı, internete giriyorsun cep telefonu veya bilgisayar binlerce parçası var hangi parçasını sen yaptın, et yiyorsun pahalı diyorsun köye git çamurla gübreyle hayvanla uğraş, her gün yumurta yiyorsun kaçında emeğin var, binlerce km elektrik internet kablosu çekilmiş var mı emeğin. Diye diye gider... Büyük bir şey keşfetmişsin ve acımışsın sonuç nedir. Ülkede herkes her şeyi eleştiriyor sonuç? Konuştuğun alfabe bile başkasının emeği ya şükür et ya emek ver.
Biz çok şeyler ürettik (ailemiz) fakat sahip çıkan olmadı. Binlerce aileye ekmek verdik ülkemiz ile ülkeler arası anlaşmalar sözleşmeler ihaleler yaptık fakat düştükten sonra tutan olmadı. Devlet dairelerinin en üst kıdemli kişilerinin telefonları hala durur telefonum da özel şahsi numaraları dahil. Fakat olmayınca olmuyor. Bir şeye yorum yaparken karşında ki kişinin kim olduğunu tanımak ve/ya ona göre yorum yapmak gerek. Burada sadece bir karşılaştırma yaptım, kaldı ki araştırmak beleş üretilen şeylere bakabilirsiniz ülkemizde...