KDV Olayları farklı işlemektedir.
Mesela örnek vermek gerekir ise, Şuan Mükellef olupta, Adwords gibi bir şirkete 1.000 ₺ ödeme yapıp bunu fatura ettiniz diyelim, Vergi döneminde %18 yani 180 ₺ devlet'e vergi ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Ancak Aynı Dönem içerisinde yine örnek verelim 1.500 ₺ gider yapıldı, market harcaması, yurt içi harcama, benzin harcaması vs 83 ₺ kdv çıkıyor, yani 180 ₺ ödenicek KDV miktarından, 83 ₺ düşülmekte.
Yani burda demek istediğim şey, gelen her veyada giden her ödemeden kdv ödenmiyor.
1. KDV her iş kolunda farklı gider olarak mahsuplaşılınır. Siz bugün bu forumda 10 kişiye bu hizmeti vermek isteseniz ve dediğiniz gibi bir method ile işliyorsa MASAK sizi bir incelemeye alsa elinizden avucunuzdakinden olursunuz.
2. Ben 10.000 tl kazanıyorum adsenseden diyelim bana açıklar mısınız benle nasıl çalışacağınızı? neler yapacağınızı? böylece herkes görebilmiş olur tam olarak çünkü, kendinizi de tam ifade edemiyorsunuz.
3. Türkçe ve imla kuralları konusunda gerçekten yardım almanız lazım. Üzülerek söylüyorum ama talebeyle iş yapar gibi gözüküyor bu haliyle.