Merhabalar, bir konu hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum. Benzer konu bundan 3 yıl önce benim başıma gelmişti ama ben kendi çözümümü illegal yol ile halletmiştim. Şimdi ise bu riske pek giremiyorum açıkcası ufak bir suç durumunda daha önceden oluşan 5 yıllık bir ceza uygulaması mı ne olacakmış, mahkeme dosyasında öyle birşeyler yazıyordu. O yüzden bu arkadaşın çözümünü hukuki yol ile nasıl çözeriz sizlerden bilgi almak istiyorum. Konuyu detaylı anlatacağım ki, geçmişte yaşadıkları samimiyetten dolayı da arkadaşın çıkmazı var.

Arkadaşım adamın birinden cnc lazer kesim makinası alıyor bundan 1 yıl önce falan, fakat adamla aralarında ki muhabbetten ötürü fatura almıyor ki arkadaşın zaten resmi bir dükkanı yok. Bu bizi hukuki olarak bitiren nokta çünkü adam ben sana fatura yollayacağım benim 24 bin tl mi ver diyor.
Asıl olay şu şekilde gelişiyor, arkadaşım ilk makinayı ortak alıyor ve ortak olarak işletiyorlar. Daha sonra kendi işini yapmaya karar veriyor ve aynı adamdan makina almak için buna 20 bin tl veriyor bankadan adamın kızına yatırıyor. Makina çinden gelecek, fakat 4 aydır gelmedi. En sonunda arkadaş para mı iade et dedi. Öyle deyince adam makinan gelince satarım öyle öderim falan diyordu, şimdi ise ben sana fatura yollayacağım önceki makinanın parasını ver diyor ( parası peşin verilmişti) ve avukat ile tehdit ediyor, avukata danıştım aylık 5.000 olarak ödeyebilirsin falan gibi zamanı ileriye atacak şeyler söylüyormuş.
Şimdi bbizim bu konuda yapacağımız husus şu banka dekontoları, bir kaç telefon görüşmesi ( sesli ve whatsaap )ile dava açmak. Bu adamı korkutabilir. Zira bizim arkadaş biraz saf görünümlü iyimser bir çocuk buna kanarak zaten üç kağıda getirmiş. Bunu yapsak bizim ne gibi artımız eksimiz olur? Bu adamdan bu parayı nasıl alırız bir yolu var mı hukuki ?