sergenica adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
gitmeyi düşünmüyorum ama gitmeniz için neler gerekli merak ettim hocam?bazı ülkelerde ömür boyu oturma izni için şirket kurman filan gerekiyor vs.
Para ve duzenli gelir gerekli Suresiz oturumu tek seferde alamazsaniz(250K euro gibi yatirimar ile vatandaslik bile alirsiniz orasi ayri ). Ulkenin prosedurlerine gore ilk seferde 1,2 ya da 3 yillik aliyorsunuz. Eger ise alacak firma buluyorsaniz gerek yok ama onun disinda en guzeli sirket. En tehlikeside sahte evlilik

slayer1ss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu anda bildiğim kadarıyla Karadağ'da şirket kurduğun zaman her yıl yenilenen geçici oturum izni veriliyor 5 yıl boyunca her yıl yeniliyorsun, 5 yıl sonunda kalıcı oturum izni alıyorsun... O 5 yıl da geçince vatandaşlık alıyorsun, o zamana kadar da Avrupa Birliğine girmiş olacakları için otomatik olarak AB vatandaşı oluyorsun...

Konu sahibi yine de detaylı açıklasın biz de öğrenelim... Ben bir de şirket kurma vs işlemlerini kendiniz yaptığınızda ne kadar tutuyor onu merak ettim, danışmanlık firmaları her şeyle ilgilenmek için 3-4bin euro istiyorlar...
Hocam 4-5K euro vereceginiz ucaga atlayip gidip kendinizi ogrenin. Bir avukat ve bir tercumana bakiyor her sey. Sirket acarken en buyuk husus ne kadar sermaya odenmesi gerektigi. Gereki sermaya odenmezse oturum islemlerini kabul etmiyor ulkeler.