karakaya26 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki bunun yapılmaması için nasıl bir yol izlenmeli. Aklıma iki şey geldi

Akıl sağlığı raporu ile birlikte devir işlemi gerçekleşse. Yani babamın sağlıklı olduğunu devrederken satış işlemi gerçekleşirken bu işlemin bilince olduğu kanıtıyla yapılsa.
ilk aklıma gelen buydu.

ikincisi ise, bir aile dışı dosta devredilse daha sonra bana devredilse satışmış gibi. bu yöntemler işe yarar mı?
akli melekelerin düzgün olduğu hakkındaki rapor, size bu konuda fayda sağlamaz. yani babanız vefat ettikten sonra sizinle birlikte diğer mirasçıların saklı payları olduğundan her zaman muvaaza iddiasıyla dava açıp haklarını alabilirler.

akli melekelerin bozuk olması üçüncü kişiye taşınmazın satılması ve üçüncü kişinin bunu bilmesi halinde kötü niyetli olacağından taşınmazın mülkiyetini kaybetmesine sebep olur.

üçüncü kişiye satılması ve sonra tekrar size geçmesi de muvaazalı ve hileli işlemler demektir.

böyle bir dava ile karşılaşmamak için babanızın gerçekten paraya ihtiyacı olması, taşınmazı satmak zorunda kalması, yüklü ameliyat vs. giderlerine ihtiyacı bulunması halinde sizin parasını vererek, satış bedelini düşük göstermeden gerçek bedelle almanız durumunda ancak haklılığınızdan söz edilebilir.

diğer bir önemli durumsa, taşınmazın devrine rıza göstermeleri veya taşınmazın size devrini bilmelerine rağmen seslerini çıkarmamaları.

yasal olmayan diğer yolları açıklamak suç teşkil edeceğinden ve etik olmayacağından burada anlatmak mümkün değil maalesef.