Sinir hastası bir babam var. Ve benim okul okumamı herşeyden çok istiyor. Amacı; ben oğluyum, sağlam bir işte olmamı istiyor. Gayet normal, kötü birşey yok burda.
Ben geçen sene üniversite sınavına girdim, çalışmamıştım. Sınavın 1. oturumundan (tyt) 250 puan aldım. Ve Üniversiteyi okumak için babama danıştım, okumak istiyorum dedim. O 4 yıllık okumamı istiyor. Benim için ise farketmez. Amaç aileden biraz uzaklaşmak, bilgilenmiş de olurum. Düşük ihtimal de olsa yedek bir iş garantim de olmuş olur. Niye mi üniversiteye önem vermiyorum (4 yıllık eğitime).
Ben üniversiteyi iş amaçlı okumuyorum, ona anlatmak istediğim şey bu. Herkes bir işte iyidir, ben de bu web işlerinde iyiyim. 6 ay, en kötü 1 yıllık çalışma ile kendime devamlı yetebilecek şekilde adsense gelirleri edebilirim. Yani o kadar iyi değilim ama 3-4 yıllık bilgi birikimim var.
Babamı kırmak istemiyorum, sonuçta babam. Derslere çalışıyorum, ama yapamıyorum. Yapabilirsiniz demeyin lütfen. Yapamıyorum çünkü odaklanma sorunum var. Odaklanırsınız da demeyin

cidden yapamıyorum. 1-2 hafta çalışıyorum derslere sonra istemeden kopuyorum. Zaten zor odaklanıyorum, bide dersler (fizik, kimya, mat, geo v.s.) zor olunca komple bitiyorum hocam. Bu bitmemin nedeni ise bu hiçbir dersten temel bilgimin olmaması. Meslek lisesi çıkışlıyım, web programcılığı okumuştum. İlerde kendi firmamı kurmak ve en sevdiğim arabayı almak gibi hayallerim var. İnsanı da ayakta tutan hayalleridir gibi.
1-2 hafta derslere çalıştım ama yine olmuyor

sürekli aklım web de, çok da olmasa kazançlar elde etmemi sağlayan projelerimde hocam. Mesela işleri biraz daha büyüttüm (size göre küçük olabilir

) geçen hafta 1 güncelleme öncesi adsense hesap, 1 reseller, 1 bot yazılımı, bide 7 tane niche site kurup herşeyi ayarladım. Yani bu işlerde üretkenliğim güzel, seviyorum işimi.
Sınava yine çalışamıyorum ve 5 aydan az kaldı. Aklımdaki plan; aileme 4 yıllık kazandığımı söyleyip 2 yıllık bir bölüm okumak ve ilk yıl yurtta kalıp aklımdaki sağlam girişimlere başlamak. (yurtta kalacak isem şuan ki gelirlerim yetiyor, ailemin bana para göndermesine gerek yok)
Ne diyorsunuz ? Sizce ne yapmalıyım ? :