Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle sitenin adını vermek istemiyorum ama illede ben bu konuda yardımcı olabilirim diyen olursa skype adresinden ekleyebilirse verebilirim. :
2017 Mayıs Ayının Sonlarında googledan gelen uyarı sebebi ile
tüm sitelerden aldığım footer linklerimi kaldırmak zorunda kalmıştım. (
http://www.xxxxxxx.com/ web sitesine yönelik doğal olmayan bağlantılar Google Web Yöneticisi Yönergeleri'ni ihlal ediyor)
Ozamanlar fazla bilgim olmadığı için sonrasındada hiç bir çalışma yapmadım ve öylece devam ettim. 2018 Ekim Ortalarına kadar googleda konum olarak çok iyi bir şekilde ilerledim. ekim ayının ortalarında birden yaklaşık %60 lık bir düşüş yaşadım. ve bu zamanla %10 daha da arttı. (2017de kaldırdığım backlinklerin etkisi ozaman çıktığını düşünüyorum) ama yinede google da tatmin edici bir sıralardaydım.
Sonrasında ise 20 Kasım 2018 de tekrardan farklı sitelerden footer link almaya başladım. Ve en önemli kelimelerden birisinde 7.sıradan 2. sıraya kadar yükseldim.
Ama biraz kendimi kaybedip birazda gaza gelip 2 ay içinde 12 farklı siteden footer link almışım. ve bu cumartesi günü 19.01.2019 sabah siteye girdiğimde ciddi bir düşüş gördüm. bir baktım 2. sırada olan kelimede 50. sıralara 8. olan kelimede 60. sıralara düşmüşüm. sadece o kelimelerde de değil. tüm kelimelerde ciddi bir düşüş yaşamışım. yani kısacası düşmediğim bir kelime kalmamış hepsinden ciddi bir düşüş yaşadım.
Sonrasında hızlı bir şekilde düşündüm taşındım araştırdım ve ilk iş link aldığım siteleri tekrar detaylı inceledim ve içinde yine bir sorun bulamadım. ve 2 ay içinde 12 farklı siteden ağır geldiği düşüncesine vardım. ve son aldığım 4 linki 21.01.2019da kaldırttım. (Kaldırdığım 4 sitede linklerim ortalama 3.gün,5,gün,7,gün ve 10 gün kaldı.) şuan için bir değişme ve tepki yok. durum bundan ibarettir.
Sizce sorun nedir tam olarak ? acaba google 2017de bana yaptığı uyarıyı bir kenarda sakladıda tekrar backlink aldığmıı farkettiği içinmi düşürdü beni bukadar. veya 2 ayda 12 siteden backlink fazla olduğu içinmi ? (sitem yaklaşık 4-5 yaşında ona dayanaraktan abanmıştım birazda.)
vereceğiniz cevaplar benim için çok değerli. şimdiden çok sağolun..