Gideceğiniz ülkede oturum almak için açacağınız şirketin, sermayesinin ne kadar olması gerektiğini öğrenin mutlaka( resmi yerler). Ben geldikten sonra öğrendim 15k euro yatırdık
Ayrıca TL kazanmıyorsanız kesin gidin ama Tr piyasasına bağlıysanız dikkatli olun.
Kesin olarak bu oturum işlerini Türkler ile halletmeyin. Gideceğiniz ülkede parasını verin bir avukat ve tercüman tutun.

rafet55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı olsun hocam ekmek neredeyse kişide oradadır dün gece doktor arkadaşlarla konuştuk Almanya sağladığı imkanlardan bahsettik yani eğer bu ülkede sizi bağlayan herhangi bir şey yoksa durmanın mantıksız olduğunu söyledim genç arkadaşlara ama eğer bir şey sizi tutuyorsa kalıyorsunuz her şey para pul değil

Ülke şartlarından sıkılanlar ancak yine ülkeden kopamayanlar için Ukrayna ve Gürcistan ve Moldovya güzel alternaifler arasında en baskını ise karayolu ile yakınlığı olan Gürcistan Farklı bir ülke düşünüyor dünya sisteminde olan arıyor ama yinede Türkiyeden kopamam İstabulsuz yaşayamam diyorsanız Sarpi tam sizin için. Açacağınız ofis ile Türkiye yürüme mesafesinde Karadağ bilmiyorum Murat Ülker bile mallarını İngiltereye çıkarması insanların ülkeye olan güveninin ne kadar çok azaldının göstergesi. Ben ne olursa olsun bu ülkede yaşamaya değer oldunu düşünüyorum. Ama gitmek isteyen gider. Yüzlerce yıl önce atalarımız orta Asyadan Anadoluya gelirken onlarda gelecek aramak için yola çıkmışlardı. Sizde arıyorsunuz göçmek gitmek başka coğrafyalarda yaşamak bizim genetiğimiz var hayırlı olsun tekrardan
Moldovya degil Moldova Moldovada IT sektoru icin guzel tesvikler var. Yurtdisinda gelen parada zaten kdv yok. Gelir vergisi %4 ve detaylarini hatirlamadigim bir cok sey.