mrfio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amaç vergi vermemek değil. Ben zarar ettiğim şirketin bile vergilerini ödemeye devam ediyorum 5 yıldır. Vergi elbette verilmeli ancak gider gösteremiyoruz adam akıllı hiçbir harcamayı. Paypal yasak. Yarın birgün developer hesaplarının kapatılmayacağı garantisi yok ülkede. Kazanırken %52 harcarken %70 vergi var. Holdinglerden vergi alınmazken bu kadar ezici oranlar iş yapamaz hale getiriyor.

Ben geldim şirket kuruyorum derseniz birçok ülke kapısını açıyor. Ukrayna,İngiltere,Karadağ,Gürcistan,Abhazya,Mal ta,Uruguay sadece birkaç örnek.

Kimse durduk yerde ülkesinden ayrılıp yabancı bir ülkede iş kurmaya çalışmaz. Ancak 5 yılda kazanılanın tamamı vergi olarak talep ediliyor herkesten. Ayrıca vergi konusu açıldığında muaf demelerine karşı vergi uzmanlarının.

Herkes vergi vermeli ancak adaletli olunması gerekiyor.
Ülkemizin sistemini/adaletini sorgulamıyorum hocam. haklısınız. Demek istediğim, kazancınızın 2 kat artması, yaşam kalitenizin artması demek olmuyor malesef. en başta gurbet diye bişey var. Adaletsizlik(bizdeki kadar olmasada) her yerde var ki Karadağ, yeni gelişmekte olan bir ülke bizden farkı oldugunu sanmıyorum(gezmeye gittim sadece, yaşamadım). Sizde yaşayıp tecrübelerinizi paylaşırsınız diye umuyorum. Neyse o konu baska konu hocam. Fikrimi söylemek istedim.
Asıl sorum;
Yasal mevzuatlar için, vizeden şirket kurulana kadar, kendiniz mi takip ettiniz danışmanlık firmasıyla mı çalışıyorsunuz? ingilizce bilmek yeterli şirket için? Türkiyede'ki şirketinizin geçmişi ordaki şirket açmanızı kolaylaştırdı mı ?