Amaç vergi vermemek değil. Ben zarar ettiğim şirketin bile vergilerini ödemeye devam ediyorum 5 yıldır. Vergi elbette verilmeli ancak gider gösteremiyoruz adam akıllı hiçbir harcamayı. Paypal yasak. Yarın birgün developer hesaplarının kapatılmayacağı garantisi yok ülkede. Kazanırken %52 harcarken %70 vergi var. Holdinglerden vergi alınmazken bu kadar ezici oranlar iş yapamaz hale getiriyor.
Ben geldim şirket kuruyorum derseniz birçok ülke kapısını açıyor. Ukrayna,İngiltere,Karadağ,Gürcistan,Abhazya,Mal ta,Uruguay sadece birkaç örnek.
Kimse durduk yerde ülkesinden ayrılıp yabancı bir ülkede iş kurmaya çalışmaz. Ancak 5 yılda kazanılanın tamamı vergi olarak talep ediliyor herkesten. Ayrıca vergi konusu açıldığında muaf demelerine karşı vergi uzmanlarının.
Herkes vergi vermeli ancak adaletli olunması gerekiyor.
Hayırlı olsun hocam ekmek neredeyse kişide oradadır dün gece doktor arkadaşlarla konuştuk Almanya sağladığı imkanlardan bahsettik yani eğer bu ülkede sizi bağlayan herhangi bir şey yoksa durmanın mantıksız olduğunu söyledim genç arkadaşlara ama eğer bir şey sizi tutuyorsa kalıyorsunuz her şey para pul değil
Ülke şartlarından sıkılanlar ancak yine ülkeden kopamayanlar için Ukrayna ve Gürcistan ve Moldovya güzel alternaifler arasında en baskını ise karayolu ile yakınlığı olan Gürcistan Farklı bir ülke düşünüyor dünya sisteminde olan arıyor ama yinede Türkiyeden kopamam İstabulsuz yaşayamam diyorsanız Sarpi tam sizin için. Açacağınız ofis ile Türkiye yürüme mesafesinde Karadağ bilmiyorum Murat Ülker bile mallarını İngiltereye çıkarması insanların ülkeye olan güveninin ne kadar çok azaldının göstergesi. Ben ne olursa olsun bu ülkede yaşamaya değer oldunu düşünüyorum. Ama gitmek isteyen gider. Yüzlerce yıl önce atalarımız orta Asyadan Anadoluya gelirken onlarda gelecek aramak için yola çıkmışlardı. Sizde arıyorsunuz göçmek gitmek başka coğrafyalarda yaşamak bizim genetiğimiz var hayırlı olsun tekrardan