Webcontroller adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Abdülhamid döneminde yapılanları elbette biliyorum.

http://abdulhamid.site/abdulhamid-ve...llar-kurumlar/

Ben kendimi eksik yada yanlış ifade etmiş olabilirim. Abdülhamide tapan öyle adamlar görüyorum ki, görseniz ben bununla aynı dünyada mı yaşıyorum dersiniz.

Mühendishane , sanayi mektebi ve birçok kuruluşa imza atmış olması onu başarılı mı yapar? Döneminde kaybettiği topraklar ne olacak peki?

Sizin anlamadığınız şey işte bu. Beton dikmeyle ileri gidilmiyor.

Bu adam en çok toprak kaybettiği halde neden siyasal islamcılar sahip çıkıyor? Okumamış, cahil insanlar tapıyor? Neden diziler çekiliyor? Mesela Fatih Sultan Mehmed, Abdülhamid'den daha mı değersiz? Hayır Abdülhamid siyasal islamcı olduğu için ona tapılıyor ve diziler çekiliyor.

Demem o ki; bu videoda ki gibi, rüyaya peygamber girmiş falan filan gibi hurafelerle devlet yönetilmez. Burada din kullanılıyor, din istismar ediliyor. İnsanın dini duygularıyla oynuyorlar. Ona karşıyız.

Ayrıca 16 yıldır Türkiye'de de yollar yapıldı, köprüler yapıldı, havalanı yapıldı, hastaneler ve üniversteler açıldı. Ne oldu peki? İleri gidebildik mi? Ekonomi ilerledi mi? Sağlık sistemimiz çok mu iyi oldu? Araba, uçak yapıldı mı? Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında 1 tane üniversitemiz var mı? Aksine herşey geriye ve kötüye gidiyor..

Haklı olduğunuz hususlar var ama atladığınız çok hususta var.

1.olarak kaybedilen topraklarda önceki mesajımda yazdığım jöhn türkler ,ittihat ve terakkiciler olmak üzere birçok muhalefet yapanların büyük önemi var.

2.Olarak türkiye cumhuriyeti kurulurkende birçok antlaşma imzaladı toprak kayıpları oldu bu Atatürk veya yanındaki siyasetçileri çok kötü bir adam yapmaz!

Burda şuna bakmalıyız söz konusu kayıp ne sebepten kaynaklandı bakınız burda yine tarih bilgisi devreye giriyor!

Paşanın ismi aklıma gelmedi beyinsiz paşa bizi sultan Abdulhamidi tahttan indirdiğinde bayük bir zafer kazanmış gösterebilmek için zorla osmanlı rus savaşını başlattı

Burda istersen sayfalarca anlatırım ama sıkılırsın, Osmen Paşayı oku derim. Osmanlı rus savaşındaki yaşanan zorlukları plevne savunmasını.

Yaşanan bur olayı bilakis izahatını yapayım biraz kültürümüz artsın.

Osman paşa uzuuuun uğraş sonucu yanındaki subayların yoğun ısrarı sonucu yarma hareketiyle çekilmeyi kabul eder , plana göre siviller ortada askerler içlerinde kalıcak üçgen şeklinde rus ordusu yarma hareketiyle geri çekilecek, bu haberi şehirdeki bir yahudi bakkal(esnaftıda bakkal kısmını tem hatırlayamadım) hemen rus komutana yetiştirir gelecekleri tarafı yarma yapıcaklarını vs.

Neyse hazırlanır askerler müslüman halk , Bu arada haberi alan rus komutan zayıf olan kısma ve yarmanın gerçekleşeceği o kısma yüklü miktarda asker yığar ve yahudiye altın verir ödüllendirir.

Osman paşa köydeki papazları toplan osmanlı yaralı askerlerine birşey yapmamaları için söz alır ama onların verdikleri söze inanmaz haç ve incillerine el bastırır onlar ‘Yaralılar bizim namusumuzdur emin olun bizden derlen’
Neyse yardırma başlar ve ne yazikki başarısız olur osman paşada yaralanır birde bakarlar ki arkalarına kocamen duman ve insen yanığı kokuyor adi bulgar yunan papazlar satarlar ve diri diri yaralı askerlerimizi yakarlar.

Düşününku köyü beldeyi savunuyorsun tek bir yahudi bulgar yunan esnaf halk seninle savaşmıyor mallarını yağmalamıyorsun çıktığın anda sırtından bıçaklıyor seni!

LÜTFEN ARKADAŞLAR SADECE BU HUSUS BİLE BAŞLI BAŞINA BİR KİTAP BURDA KELİMELER KİFAYETSİZ KALIYOR NE OKUDUĞUMUZA KİMLERİN YAZDIĞINA İYİ BAKALIM!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi