1- Kanal sağdan soldan toplanan abone ile büyümez ve izlenmez. Önce bu kafadan bir kurtulmanızı tavsiye ederim.
2- Yukarıda bahsettiğim kafadan kurtulduğunuzu varsayarak aşağıda sıraladığım maddeleri dikkate alırsanız videolarınızı izlettirirsiniz ve kanalınız gerçek anlamda büyür.
3- Genellikle yeni kanallar şu algıda yanlış düşünüyorlar : "Abone toplarsam videolarımı bol bol izlettiririm". Bu kesinlikle yanlış bir düşünce. Youtube abone tabanlı bir platform değildir (her ne kadar öyle gözükse de). Youtube'un bir algoritması var. Bu algoritmaya ayak uydurmak en öncelikli hedefiniz olmalı.
4- En başta bolca video atılmalı. Kanal ihmal edilmemeli. Haftada 2-3 video atılmalı. Ve ilk 100 videonuzu attığınızda kanalın abonesine trafiğine bile bakmayın, takılmayın. Eğer bakarsanız %90 hayal kırıklığı yaratacaksınız kendinize. "Yahu 10 video attım ama izlenmiyorum" deyip boş yere moralinizi bozacaksınız.
5- Youtube'da izlenmek istiyorsanız sabırlı olacaksınız. Başlıkları açıklamaları vs. kurallarına uygun girin.
6- Ülke konusuna gelince. Bu aslında sizin kararınız. Eğer içerikleriniz Türkçe olacaksa "mantıken" seçilecek ülke de Türkiye olmalı. İçerikleriniz ingilizce olacaksa ülke ABD seçilmeli ve başlıklar da yine "mantıken" ingilizce olmalı.
Şimdilik bu kadar. Bu işin ayrıntıları epey fazladır. Yaz yaz bitmez.
EKLEME : Kanal fragmanındaki videonuzu izledim. Çok hızlı geçiyor her şey. Muhtemelen 2-3 yaşındaki bir çocuk neler olduğunu anlayamıcaktır. Bu kadar hızlı oynatmayın videonuzu . Amacın dışına çıkıyor gibi olmuş.
Yorumun ve fikirlerin için çok teşekkür ederim dikkate alacağım.
Bence youtube kanalları ve youtube paylaşımlarını büyütmek istiyorsanız sosyal medyayı cok aktif kullanmanız gerekiyor.Ayrıca büyük hesaplardan yapılacak paylaşım ile otomatik olarak zaten abone sayınız videoyu beğenme durumlarına göre artar.
Teşekkürler.