Bu sistemi kendim kolayca kurabilirmiyim sizce hocam?
Çok basit. Hemen anlatıyorum:
1) Anakartı kutusundan ve ambalajından çıkartın, anakart kutusunun üstüne koyun.
2) İşlemcinizi kutudan çıkartın ve pinlerine dokunmadan, anakartın çipset bölümündeki levha üzerindeki ok işaretiyle aynı yöne bakacak şekilde takacaksınız. Pimi kaldırın, oklar aynı yere bakacak şekilde yerleştirin ve pimi kapatın.
3) Termal macunu ince tabaka şeklinde güzelce yayın.
4) İşlemci fanını takın ve fanın çalışması için kablosunu anakart üzerindeki CPUFAN yazan sokete takın.
5) Ram'i yuvasına yerleştirin. Kitapçığa bakarak ram takmanız gerekir. Hangi slota takacağınız kitapçıkta yazar.
6) İşlemci, fan ve ram gibi montajlar tamam. Şimdi bunu kasaya güzelce monte edin. Monte ettikten sonra kullanım kılavuzundan yardım alabilirsiniz. USB 3 kablolaları nereye takılıyor vesaire bakarsınız kılavuza. Zaten soketleri görünce hepsinin nereye olduğunu az çok anlarsınız.
7) Kablo düzenini hallettikten sonra SSD ve HDD'yi raylarına vidalayıp kablolarıyla anakarta bağlayın.
8) Ekran kartını güzelce takıp, kasaya vidalayın.
Sistemi başlatın ve Windows 10'u USB 3.0 belleğinizle 30 dakikada kullanılabilir hale getirin.
Kolay gelsin.