Google'ı fazla hafife alıyorsun dostum. Yapma

Emin ol hayal bile edemeyeceğin yöntemlerle kişisel verilerimiz işleniyor. Bir ara bana, paravan bloglarımın domain whoislerinin farklı olması gerektiği bile saçma gelirdi. Google'ın işi gücü yok da domainlere whois mi çekecek? derdim. Ama çekiyor. Tedbir önemli. Hedef Google ise biraz paranoyak olmak şart. Paranoyak olman, takip edilmediğin anlamına gelmez. Just because you're paranoid, don't mean they're not after you.
hocam ben google'ı hafife almıyorum. dünyanın en büyük ve en güçlü şirketlerinden biridir google. Onun aksini iddaa etmiyorum zaten. fakat senin söylediğin olay teknik olarak mümkün değil. whois bilgileri herkese açıktır. sen şuan bile bir bot yazılımıyla çekip karşılaştırabilirsin whois bilgilerini. google'ın hazırladığı algoritmalara göre backlink aldığın sitelerin whois bilgilerini karşılaştırmak google için çocuk oyuncağı. Ama mesela bunun önüne whois bilgilerini gizleyerek geçebilirsin aslında. ayrıca hiçkimseye whois bilgilerini paylaşmalarını önermiyorum. sadece google değil küçük, büyük her firma/kişi bazı bot yazılımlarıyla kişisel bilgilerinizi bu şekilde toplayıp kullanıyor.
edit: bu arada yanlış anlaşılmasın. ben çıkan da kendi kendinize yorum yapın demiyorum zaten. iyi içerikler oluşturun, insanları teşvik edin, millet yorum yapsın