Merhaba hocam, yaklaşık bir aydır İngilizce çalışıyorum. Daha öncede merakım vardı ancak üstüne düşmemiştim. Ancak işim gereği mecburen öğrenmek zorundayım. İlk başta Duolingo yu kullandım. Belirli bir seviyeye kadar getirdi. Ancak bir noktadan sonra tıkandım. Yani uygulama güzel pratik yaptırıyor ancak öğrenme kısmını forumdaki yorumlardan öğreniyordum. O da kendi çabamla, merak edersem yani. Yani nerede 'a' eki kullanılır nerede 'an' eki kullanılır bilmiyordum aynı sanıyordum. Çünkü aynı anlamları. Her neyse sonra temelden başlayıp nasıl yol izlemeliyim diye araştırdım. Özkan Çelen'i buldum. 1. seviyeden başlayıp yani en temelden ilerledikçe gelişen bir konu anlatımı var. Tavsiyem buradan başlamanız. Ek kaynaklar da var. Mesela Memrise uygulaması yeni kelimeler öğrenmenizi sağlıyor. Böyle böyle geliştirebilirsiniz. Ben de şuan çok iyi bilmiyorum temel aşamada gibiyim. Aslında bu tarz İngilizce öğrenmek isteyenler için bir Whatsapp grubu açılıp sadece İngilizce sohbet edilebilir, pekiştirmek amacıyla. Şunu da söyleyeyim İngilizce nankör bir dildir. Sürekli çalışmayıp pratik yapmazsanız bilgilerinizi unutabilirsiniz. Ben mesela 2-3 gün ara versem fark ediyordu. Ancak yeniden yaptıkça hatırlıyordum. Onun için sürekli pratik yapın. En azından gün içinde etrafınızda gördüğünüz şeyleri İngilizce anlatmaya çalışın kendi kendinize. Ve bir defter alın. Kısa kısa ipuçları şeklinde notlar tutun.