Haklısınız ama yani ben biraz muhabbet ettiğim kendimden küçüklere karşı ne diye hitap edeceğimi bilemediğimden samimi olmak samimiyetimi göstermek ve karşımdakini ezme amacı gütmeden samimi olmak amacıyla çok sık olmamakla beraber kullanıyorum tabi ki yeni tanıştığımız birisiyle böyle konuşamayız.
Ya zaten kendinden küçüklere "küçük" "velet" demeyeceksin hocam kardeşim mantıklı, fakat o kardeşimi söyleme şekli vardır.
Sosyal medyada bir instagram fotoğrafına yorum atıyorum sonra biri cevap veriyor "kardeşim işte öyle değil böyle değil". profiline giriyorum 17-18 yaşında velet (özellikle velet diyorum çünkü edebi olmayan kişilere bu şekilde konuşurum).
Benim sitemim özellikle bu tip insanlara.
Üniversite dördüncü sınıfım, alttan ders alıyorum ve benden en az 2 yaş küçük olan eleman gelip kardeşim şu soruyu çözdün mü dedi. Sosyal medya örneğinde hiç tepki göstermedim çünkü kime ne yarar olcak diye düşündüm. Ama yüzyüze olunca işler değişir. Bu anlattığım 2 yaş küçük olanı bir güzel benzettim laflarla en son özür dileyip gitti. Benim derdim bunlarla.