Benim bir sözüm var;
Sektörün en az iş yapan firmalarının reklama ihtiyacı vardır. Çünkü müşteri bulamazlarsa bir süre sonra kapatmak zorunda kalacaklar.
Sektörün orta seviyesindeki firmaların reklama ihtiyacı vardır. Çünkü yerinde saymak yerine, büyümek isteyeceklerdir. Büyümek de müşteri potansiyelini yükseltmekten geçer.
Sektörün en iyisinin daha çok reklama ihtiyacı var. Çünkü çıkmak bir zordur ama orada kalmak daha zordur. Sektörün en iyisiyken sıradan bir firması olmayı göze alamazlar.
Kısaca her firmanın reklama ihtiyacı var.
Bu konuda ikna etmeniz durumunda pamuk ipliği gibi çözülecektir bütün mesele.
Not: Buradan gözlemlediğim kadarıyla ikna kabiliyetiniz "yok".
Bu sektörde iş yapmak istiyorsanız, önceki mesajları dikkate almanız ve ağzı iyi laf yapan bir kadın ile işe başlamanız gerekiyor. Erkek değil, Kadın.
Erkek, kazandırdığı müşterilerden pay çıkartıp bir gün rakibiniz olabilir. Ama Kadın, kazandırdıkça primine ve rahatlığına bakar.
Bu işte yükselmek istiyorsanız, ofisi erkek elemanlarla dışarıyı ise kadın elemanlarla idare etmeniz gerekiyor.
Bu sözümü dikkate alırsanız kaybetmeyeceğinizi düşünüyorum.
yazınızın tüm kelimesine katılıyorum.
Örneğin bizim iş yeri hep eski müşteriler ile birşeyler yapmaya çalışıyordu.
Bırakın yeni müşteri edinmeyi gelen eski müşteri ile konuşmasını bilmiyordu.
Ben tamamen kendi çabamla web sitesi açtım.
Bunlara anlattım sıcak bakmadılar. Adwors var dedim vs vs. reklamlardan bahsettim ilk deneme parasını bile kendi cebimden verdim.
Günde hiç çalmayan telefon bir anda çalmaya başladı fiyat almalar, iş bastırmalar vs. Öyle insanlara denk geldik ki. Bir müşterimizin söylemiş olduğu kelime.
"Ya bizim muhasebe departmanındaki arkadaş sizden fiyat almış. Aslında fiyatınız çokda uygun değildi ama sırf web sitenizin şablonu çok kurumsal ve düzgün göründüğü için, bu firma işlerinide bu özenle yapıyordur diye düşünüp geldim" dedi. Bunu duyunca inananadım yani nasıl olurda sırf web sitesi göze hoş görünüyor diye insan işini bastırmaya gelir.
Şuan günde en az 2 iş alıyorum. Ben matbaa da normal grafiker olarak çalışıyorum.
İşi whatsapdan alıyorum tasarlıyorum. İçerde basılıyor. Faturasını kesip müşteriye götürüp, patrona parasını getirip veriyorum.
Kerizsin diyenler olacaktır illaki şuan şu piyasada bırakın iş basmayı eski yaptığınız işlerin bile parasını almak zorken nasıl olurda kendi yerimi açıp işletme kurabilirim ?