BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tartışmayı severim. Daha ilkokul yıllarında öğretmenimiz 6 kişilik gruplar oluşturur ve karşıt görüşlü fikirlerin tartışma yapmasını sağlardı.

Maalesef ki birçok kişi tartışmayı hakaret ve tabiri caizse sidik yarışına dönüştürüyor.

Tartışma; karşı görüşe inanmadığı yada yanlış gördüğü fikri zorla empoze etmek değildir. Tartışma doğruları bulma yöntemide diyebiliriz. Her iki tarafta bu tür tartışmadan faydalanır, bilgi sahibi olur.

Demişsiniz ki; "Zaten farklı class IP olduğunda SEO hosting olmaktadır . Dolayısıyla SEO hosting vardır"

Zaten olması gereken de budur. Eğer maddi açıdan bizi etkilemiyorsa siteye özel İP almalıyız. Paylaşımsız bir sunucunun etkisi zaten ortada.

Dolayısıyla SEO açısından bunları yapmamız gerektiğinden bana göre SEO Hosting yoktur. Kavram olarak uydurulmuştur.

Hiç kimse kusura bakmasın ama sözde SEO HOSTİNG dedikleri paketi satanlarda bırakın özel IP olmasını, aynı sunucuda barınan yüzlerce siteye sunucu tarafından ücretsiz SSL veriliyor. Bu SEO Hosting değildir. Kandırmacadır

İşini doğru yapanları ve bazı özellikeri bilmeyen kişilere açıklama yaparak tavsiye veren firmaları ayrı tutuyorum.
Usluplu şekilde olan bir fikir alışverişine bende varım. Bu tartışma değildir.

DEMİŞSİNİZ Kİ : A Class İP alınmalı.

Aslında aynı şeyi söylüyoruz ve SEO hosting dediğiniz sektörde bahsettiğiniz şeylerden geçiyor.

Tabi ki burada tüm SEO hosting satanları bende savunmayacağım. Zira sıralı Ip leri seo IP diye veren, 1 IP üzerinde yüzlerce site barındıran firmalar var. Bunlar ve sağlanan hizmetlere uydurma seo hosting diyebilirsiniz. sizi de desteklerim sonuna kadar.

Yine demişsiniz ki : Hiç kimse kusura bakmasın ama sözde SEO HOSTİNG dedikleri paketi satanlarda bırakın özel IP olmasını, aynı sunucuda barınan yüzlerce siteye sunucu tarafından ücretsiz SSL veriliyor. Bu SEO Hosting değildir. Kandırmacadır

Söylediğiniz şey işin bütçe tarafıdır. Bütçesi olan özel ssl alır, olmayan ücretsiz kullanır. Yine bütçesi olan A class IP alır, olmayan A ve C Class karışık alır, Bütçesi olan özel seo sunucu alır olmayan seo reseller alır gibi gibi gibi...


Bir Seo hosting SATICISI olarak şöyle yorumlayabilirim:

Nasıl ki SEO çalışması belirli bir bütçe ve kalıp içerisinde yapılıyor ise, seo hosting de bütçeye göre değişmektedir.

Bir çok firma hatta verimerkezi bir VDS Sunucu ya da Fiziksel sunucuda onlarca farklı class IP vermez. Hatta bırakın farklı class IP belirli sayıdan fazla sıralı Ip dahi vermez.

İşte tam bu noktada gerçek SEO Hosting satan firmalar - Biz dahil - Bütçeye göre ve müşteri talebine göre:
  • Müşteriye özel Paylaşımsız A ve C Class IP ile Seo hosting / Seo Reseller
  • SEO VDS Sunucularda müşteriye özel 70 farklı A ve C class IP ye kadar sunucu
  • Fiziksel SEO Sunucuda müşteriye özel 70 farklı A ve C class IP ye kadar sunucu

sağlamakta.

Burada yine en önemli unsur alım yapan müşteri, zira aldığı hizmeti sadece ucuz diye araştırmadan aldığında maalesef kandırılabiliyor.