Çevremde kullanan 5 yakın arkadaşımdan ve internetteki büyük forumlardaki başlıklardan uzun süredir gözlemlediklerim üzerinden yazıyorum; (önceden belirteyim ezbere yazmıyorum ve karalama amacım bulunmuyor, kaldı ki monster kullanmıyorum bile)
Monster bilgisayarların fiyatlarının aynı klasmandaki büyük rakip firmalara göre daha hesaplı olmasının sebebi, donanımlarındaki kilit parçalarda felaket derecede ucuz malzeme kullanmalarıdır. Ayrıca gelişmiş r&d yani araştırma&geliştirme departmanları bulunmadığından dolayı (hiç olmayabilir bile), ürünlerindeki donanım ve yazılım kaynaklı performans problemleri "orta ve uzun vadede" çok ciddi can sıkıcı hale geliyor. (tabii ki istisnalar olabilir, her kullanıcı yüzde yüz yaşayacak diye bir şart yok)
Bu yüzden monster teknik servisi inanılmaz derecede yoğun durumda. Servise ürün verdiğinizde çözüm için ya garip öneriler sunuyorlar ya da üstünkörü onarım yapıyorlar. Hele garanti dışına çıktıysanız durum daha da içler acısı hale geliyor. Bir kere servise gittiğiniz zaman, mutlaka tekrar gidiyorsunuz aynı veya başka bir arızadan dolayı. Yukarıda bahsettiğim 5 arkadaşımın da bilgisayarı en az 1 kere servis gördü ve 2si hariç hepsi koşarak markadan uzaklaştı an itibariyle.
Bir ürün olması gerekenden göze çarpacak derecede ucuzsa (hele ki elektronik konusunda) durup bir düşünmek gerekiyor. En çok sevdiğim mottodur ucuz mal alacak kadar zengin değilim cümlesi. Daha düşük özellikleri olsun ama kendini sektöründe uluslararası çapta kanıtlamış, belli bir yer edinmiş markaları tercih edin. Para kolay kazanılmıyor en nihayetinde

Şahsi fikrim; daha az güçlü bir donanım seçerek, dünyaca kalitesini ve stabilitesini ispat etmiş firmalara yönelmek daha doğru geliyor. Sonuçta çok ciddi paralar dökülüyor bu bilgisayarlara, o yüzden olabildiğince yapılan yatırımı garantiye almak gerekiyor.