hocam ama internerte öyle basit hemen girdiği gibi kazanamıyon ki
İnternetten sınavlardan dolayı bir süre uzaktim.
Elimde sadece cep telefonu ve yurdun interneti var.
İnternette belki anket doldurup para kazanma ne bilim.makale yazıp anlık kazanma tarzı bir durum vardır diye herkesin fikrini sormak için açtım bu konuyu
Açtığınız konulara baktım bu tip 2 tane daha konunuz var. Yanlış anlamayın amacım yadırgamak değil. Muhtemelen aynı yaşlardayızdır. Hatta ben 21 yaşındayım doğrudan söylüyeyim.
Bu internet işlerinin asla garantisi olmaz. Hani çok büyük yatırımlar yapmadığın sürece düzenli bir gelirin olmaz, güvenemezsin.
Ay oluyor 2-3bin TL ile kurtarıyoruz ay oluyor 5 kuruş para kazanamıyoruz. Yine o aylardan birindeyim mesela hastalıktan geberdiğim için ilgilenemiyorum 2 haftadır. Bu yüzden ya kendini tamamen internete adamayacaksın ya da hayatını güvenceye alacak şekilde donanımlı olacaksın. Fotomontaj, video editörlüğü, çevirmenlik, kodlama, web tasarım gibi konuları öğrenmeliyiz mesela. Bu ay makale işinden veya adsenseden yeterince para gelmediyse fotomontajdan gelir veyahutta video editörlüğünden gelir diyerekten kafan rahat olur. Ya da bir alanda kendini çok iyi geliştirirsin o alanda sayılı kişilerden olursun, herkes sana gelir düzenli gelirin olur.
Yeterince donanımlı değilsen de gerçek hayatta işe girmekten gocunmamalısın. Bulaşıkta yıkadım, çaycılıkta yaptım, gurbette de çalıştım, sokakta da yattım günlerce. Sırf para konusunda etrafa muhtaç olmayayım diye çalıştım farklı yerlerde. Elime geçen paralarla da internet sitelerine yatırım yaptım. Şimdi de onların ekmeğini yiyorum 6-7 aydır. Bunun da dibini sıyırdık ve kazançlar gittikçe tükeniyor. Bu yüzden yukarıda bahsettiğim şeylere yoğunlaşacağım. Para lazım olunca da girip gerçek hayatta bir işte çalışacağım. Bilgisayar üzerinden gelir getirecek farklı bir konuda kendimi geliştirene kadar gerçek hayatta çalışacağım. Çünkü mecburum.
Sürekli bu tip sıkıntılar yaşamak istemiyorsanız ya gerçekten alanınızda en iyisi olun ya farklı farklı konularda biraz biraz yetenek sahibi olun ya da gerçek hayatta bir işe girin kendinizi sağlama alana kadar. Başka alternatifi yok maalesef.
Biliyorum kaan. Senlede bir süre çalıştık hatırlarsan. Sadece dediğim gibi insanların fikirlerini sordum amacım başka bişi değil.