@netr0n; öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Yaptığınız temalardan ve diğer çalışmalardan dolayı size tamamen saygı duyuyorum.
Ama hocam düşüncelerinize katılmıyorum. Ben XenForo'ya alışabiliyor ve kullanabiliyorum, bunu tekrar belirteyim. Ancak bilinçsiz kullanıcı alışamıyor. Atıyorum bir MMO forumu, bir webmaster forumu XF'e geçip rahat edebilir. Mesela iyinet satıldı ve geçiş yaptı bunu gördüm. Ancak genel forum siteleri dediğimiz forumlarda XenForo'ya geçiş yapıldığında aktiflik ciddi derecede azalıyor. Çünkü kullanıcı alışkanlığı vBulletin 3 yönünde.
Kendim webmaster olmama rağmen vBulletin 4 install ettiğimde bile yabancılaşıyorum. Buna teknoloji özürlülüğü olarak bakmamalıyız. vBulletin 3 gerçekten standart üzeri bir hoşluğa sahip ve üzerinden evet, 10 yıl geçmesine rağmen bana bu tadı hiçbir yapı veremiyor! Nedenini bilmiyorum, XenForo'nun gelişmişliğini kabul etsem de o alışmışlığı elde edemiyorum. Ben bunu elde edemiyorken, bir webmaster olarak yaşayamıyorken kullanıcıya da hak veriyorum.
İyinet üzerinde çalışma yapanda biziz zaten ve çok doğru bir kararda verdiler tebrik ediyorum kendilerini. Kullanıcılar alışamıyor olayına ben katılmıyorum. Her şey ortada zaten gelişmiş bir editörü var, konu açması, bildirimleri takip etmesi vs vBulletin'den çok çok daha kolay. Benim asıl katılmadığım olay bu kullanıcılar nerede? Bize hiç denk gelmiyor. Sitemizi biliyorsanız girip bakın satılık vBulletin lisans konularıyla doldu. Eskiden 500 TL'ye satılan lisansları 200 TL'ye kimse almıyor. Ben işin içindeyim ve çoğunluk olarak gördüğüm XenForo'un açık ara önde olduğu ve kullanıcılarının da çok memnun olduğu