Seditio / cotonti döneminde bu bahsettiğiniz oldu hocam, seditio tamam kapatıyorum tükkanı ne haliniz varsa görün o zaman dedi ne seditio kaldı ne cotonti
Sizin dediğiniz şekilde vb kenara atılırsa r10'da dediğiniz gibi xenforo geçişi yaparsa bikaç aya kalmaz s20net gelir vb kurup r10 kalmaz ortada tüm kullanıcı oraya kaçar vb var diye
Kullanıcı alışkanlıkları önemlidir, şuan 2005 7.5 msn beta aktif edilse skype discord kim takar sizce herkes msnye geçiş yapar hatta bunu mobile efendi gibi uyarlarlarsa wsaptan iyi üye akışı bile sağlarlar

Bana göre bu yaklaşımda doğru değil. O halde şu an herkesin Nokia 8210 ya da x markaların tuşlu telefonlarını falan kullanması lazımdı. Her şey ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkar. Oldu da R10 xenforo yazılımına veya başka bir yazılıma geçti bu tercihinden sonra tüm üyelerin buradan gidip başka forumlarda zaman geçireceğini hiç sanmıyorum. Bu tür şeyleri alışkanlıklara bağlamak yerine günümüz teknolojilerine ayak uydurmaya bağlasak daha doğru olur. Msn o donemlerin iletişim aracıydı ve kapandı gitti. Şimdi onun yerine bir çok alternatif yazılımlar çıktı ve hepsi de birbirinden güzel. Eskiden bir o vardı alternatifleri yok denecek kadar azdı. Şimdi skype'nin bağlantısını beğenmediğiniz de whatsapp üzerinden onun bağlantısını beğenmediğinizde dua üzererinden iletişim kurabiliyorsunuz. Eskiden bu tür yazılımlar 1-2 tane olduğu için ve sosyal ağların diğer iletişim araçlarının olmamasından dolayı size daha cazip geliyor olabilir. Neyse her görüşe saygı duymak lazım. Zamana bırakalım belki bir kaç yıl sonra yeri geldiğinde nelerin değiştiğini bu konu üzerinden tekrar gözden geçiririz