amiral79 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şurası tam net değil işletmeye açmadan öncesinden buyana 4. Yılları mı yoksa işletmeye açıp saat dönmeye başladığından bu yana 4. Yılları mı?
Zorlanmışlar ve ilk bir iki sene hiç yatırım yapmadan başvurular ile süre geçmiş ve yapım çalışmalarına başlamış olabilirler

Bahsedilen yatırım değerlerine göre 15mwa lık bir proje ve yıllık kazancı da 2-2.5m$ olmalı o değer de 10m tl ye denk geliyor
Yani iki üç sene hem yapım ve lisans başvuru işleri nedeniyle geçmiş ilk senesinden 10m tl kazanmış olabilirler
Bilgi eksikliği sebebiyle net bir çıkarım yapmak zor tabi

Sizin nasıl bir imkanınız vardır veya nasıl bir adım atmayı düşünmektesiniz?
Selamlar.

Benim milyonluk yatırımlar yapıcak durumum yok, ancak farklı projelerim var, mesela jeneratörler üzerinden elektrik üretip satmak istiyorum.
Mesela 35 KVA Jeneratörün ortalama fiyatı 20-25 bin ₺ arasında.35 KVA Jeneratörün bana yıllık bazda masrafı 1000-1500 ₺ arası bir tutar olacaktır.
İnternette görünen 13.3 cent fiyatından hesaplarsak 35 kva ortalama 28 kw demek, 28x13.3 = 3.72 $ ediyor, benim için makul bir kazanç.
Zaten kendi dükkanımda 55 KVA jeneratör üzerinden elektrik besleniyor, günlük tüketimim ortalama 6-7 kw arası, eğer lisanssız olarak direk satabilme imkanım olursa, yeni yeni jeneratörler alıp ciddi kazançlar elde edebilirim diye düşünüyorum.

Teşekkürler.