n0kta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
elektiği 10 yıl boyunca devlete satabiliyorsunuz. bu yaptıkları anlaşmayı muhtemelen devlet sağlamıştır. elektrik dağıtım özelleştirildikten sonra nasıl yapıldığıyla ilgili tam bir fikrim yok ama onun öncesinde devlet 10 yıl süreyle satın almak zorundaydı bu konuda kanun var. elektrik elektronik mühendisiyim, okuldayken bu konuyla ilgili çok detaylı araştırmalar yapmıştım (10 yıl önce) o zamanlar bir rüzgar gülü 1,5 trilyona mal ederken 8 9 yılda bu parayı amorti ediyordu yaklaşık olarak. şu an da vergiler dolar vs fırladığından dolayı maliyetlerle gelir giderin karşılamama olayı artmış olabilir güncel bilgilerden pek haberdar değilim.

Doğrudur hocam dediğiniz gibi devlete satıyor olabilirler hiç kime satıyorsunuz hangi kurum vs. diye sormadım siz bu konuya daha çok vakıfsınız.Şuan tesis aynı şekilde kurulmaya kalkarsa 15 milyon dolar gidiyormuş "lisans almak zor biz daha lisans için tesis bedeli hariç sırf zorluktan ötürü lisansada ayrı bir 5 milyon fiyat çekeriz diye düşündük" demişti ama ne yazık ki adamlar tesisin şuanki kurulum ücretini dahi alamıyorlar kaldı ki lisans için bedel isteyecekler.Şuan bu tesis 16 yılda amorti ediyor ve yatırılan sermaye çok büyük şahsen ben 40 milyonu bu iş için heba etmem.4 yıl öncenin 40 milyonu şuanın neredeyse 70-80 milyonu insan daha bide böyle düşününce morali dahada çok bozuluyor neyseki çok uzak değiller ve zarar etmiyorlar kazançla beraber 57 milyon alıp çıkmış olacaklar.