Merhabalar.
Kurumlara elektrik satan varmı aramızda? internetten araştırdım, elektrik satışı ile ilgili ancak tam olarak detaylı bir bilgi bulamadım.
Aramızda kurumlara ( ayedaş, enerji-sa gibi ) elektrik satanlar tam olarak tecrübelerini anlatabilirlermi acaba?
Teşekkürler.
Çok yakın bir arkadaşım yapıyor merkezleri Gaziantep'te 40 milyon harcadı bu iş için ekonomik durumları iyiydi inşaat sektöründeydiler ancak 8 kardeş kendi işlerinden çekilip tüm servetlerini yılların emeğini bu işe harcadılar peki ne oldu? diye sorarsanız.
Şuan 4. yılları ve kar olarak yalnızca 10 milyon çıkarabildiler o gün konuştuk biraz yakındı bu konuda "lisansımızı bu bölgede son anda son onaylatanlardanız çok kişiyi gezdik çok zorlandık" dedi şuan kendileri aracı olarak kime satıyor bilmiyorum ama 10 yıl satın alacaklarına dair sözleşme yapmışlar muhtemelen enerjisa vs. bir kurum alıyordur orasını sormadım öyle yalan söyleyecek bir arkadaş değil çok kazansa kazanıyorum derdi aramız gayet samimi ve bana göre yılda 2.5 milyon getiri için 40 milyon gömmek pek mantıklı değil.
Tesisi 15 milyon dolara satışa çıkardılar duruyor öylece birkaç şirketle görüşmüşler 9 veren olmuş en yüksek bende zorlamayın ceketinizi alın çıkın dedim.En azından kazandıkları yanlarına kar kalır 47 milyonu alır çıkarlar.
Şimdi içinizde 10 milyon kazanmışlar 7 milyonda satarlarsa kar edecekler 4 yılda 17 milyon diyen olacaktır birincisi adam onu satmak için almamıştı ikincisi 17 milyonu 4 e bölerseniz senelik 4 milyon 250 bin eder oda ayda 354 bin ediyor
adam 40 milyonu vadeliye atsa yıllık yüzde 20 den hesaplasanız kesintiler dahil aylık 625 bin bırakır.
Üstelik zaman nasıl değişti piyasa nasıl oldu para nasıl değer kaybetti hepimiz biliyoruz.Ekonomiyide işin içine katıp değerlendirmeye kalkarsak sonuç vasat olur.